Regulamentul Zonei Peninsulare, amânat pentru luna august. Făgădău invocă o ultimă dezbatere publică: „O majoritate covârșitoare vrea zonă pietonală!”

Primarul Constanței, Decebal Făgădău, a retras de pe ordinea de zi a ședinței de marți a Consiliului Local proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de acces în Zona Peninsulară a municipiului. După mai bine de un an de dezbateri, nu s-a ajuns la un consens între factorii implicați: municipalitate – riverani – agenți economici. Astfel, va avea loc o ultimă dezbatere publică în perioada următoare, însă, în principiu, lucrurile sunt clare: zona peninsulară va fi strict pietonală!

Mai mult, potrivit primarului, restricția pentru autovehicule va fi extinsă în viitor dincolo de zona peninsulară, cuprinzând chiar și strada Cuza Vodă.

„Este o dezbatere mai mult pe formă și mai puțin pe fond. După un an și jumătate de dezbatere, au fost mai multe poziții ireconciliabile și prefer să dezbat încă o dată, mă voi implica personal! Voi convoca o ultimă dezbatere, dar vreau să fie foarte clar pentru toată lumea: accesul în zona peninsulară va fi restricționat! Că va fi 12 luni, doar pe durata sezonului, vom stabili astfel încât să nu sufocăm dezvoltarea economică și eventualele pierderi pricinuite în prima etapă de implementare să fie compensate. Eu am încredere în Constanța, pentru că cetățenii sunt cei care au dreptate și ei insuflă încredere. Am avut un chestionar la care au răspuns peste 25.000 de constănțeni. Nu aș spune majoritatea, ci majoritatea covârșitoare au spus că își doresc ca zona centrală a Constanței să fie zonă pietonală. În schimb, vreau să ascult toate argumentele operatorilor economici, pentru că interesul nostru nu este să închidem o zonă de dragul de a o închide, eventual să venim cu măsuri compensatorii, tocmai pentru a încuraja dezvoltarea activității economice în zona centrală. Vreau să conjugăm și cu str. Ștefan cel Mare, Cuza Vodă, străzile din inelul central al Constanței”, a spus primarul Decebal Făgădău, după ședința de marți a Consiliului Local Municipal.

Amintim că marți dimineață organizația municipală a PNL Constanța a criticat în termeni duri inițiativa municipalității.

CITEȘTE ȘI:

PNL Constanța: „Regulamentul Zonei Peninsulare, o înșiruire absurdă de aberații!”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.