Regulamentul parcărilor, ADOPTAT. „Dacă lipsește indicatorul că parcarea nu se plătește, constănțeanul nu va plăti parcarea”

Consilierii locali municipali au fost convocați în ședință ordinară, vineri, 23 aprilie, începând cu ora 09.30. Aceștia au de votat proiecte importante precum: stabilirea prețului local pentru populație al energiei termice furnizată de către RADET Constanța; declanșarea procedurii de selecție a membrilor Consiliului de Administrație al societăţii CT BUS SA; aprobarea Regulamentului local de publicitate la nivelul municipiului Constanța; regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța sau noua organigramă a Primăriei. De asemenea, cel mai disputat proiect a fost cel privind regulamentul parcărilor.

Proiectul a fost adoptat. A avut 19 voturi pentru și 8 împotrivă.

Dorim să unificăm zona 0 și zona 1 și să eliminăm zona 2, nu suntem de acord cu vinieta. Totodată, dorim scăderea tarifului la 2 lei cu tot cu TVA și completarea regulamentului pentru autoturisme hibrid. Mai vrem modificarea perioadei de tarifare ca între ore 18.00 și 08.00 să fie parcarea gratuită și sâmbătă – duminică parcarea să fie gratuită”, a spus liderul consilierilor locali PSD, Costin Răsăuțeanu, care a fost contrat imediat de viceprimarul Ionuț Rusu: „Nu există nici o vinietă, iar despre mașinile hibride, acestea sunt deja implicate în regulament. Trebuie să faceți o lectură”.

Amendamentele PSD au fost respinse în bloc.

Regulamentul a fost făcut în 2018 și anulat de instanță pentru că era peste 30 de nereguli. Diferența dintre acest regulament și acela este că PSD nu prevedea nici o alternativă de plată. Acesta, de astăzi, are prevăzute alternative. Există N alternative de plată. Una este legalitatea regulamentului și alta este aplicarea lui. Regulamentul pe care îl aveți în față este legal și are acordul instanței. Dacă lipsește indicatorul că parcarea nu se plătește, constănțeanul nu va plăti parcarea”, a subliniat autorul proiectului, city managerul Felicia Ovanesian.

„Regulamentul parcărilor în municipiul Constanța, în forma actuală, își dovedește utilitatea și importanța pentru orașul nostru. Cu sprijinul constănțenilor, dar și al specialiștilor, Regulamentul parcărilor a fost realizat astfel încât să ofere un cadru corect pentru deținătorii de autovehicule din municipiul Constanța, să încurajeze deplasarea constănțenilor cu mijloace de transport alternative și cu mijloacele de transport în comun puse la dispoziție de CT Bus, dar și să creeze un număr de locuri de parcare semnificativ mai mare”, au transmis liberalii înainte de ședință, care subliniază că cele mai importante aspecte ale acestui regulament sunt:

*Prima jumătate de oră de parcare este gratuită în toate zonele orașului. Este o măsură utilă pentru toți constănțenii care au nevoie de parcare pentru o scurtă perioadă de timp și care pot folosi parcarea respectivă în mod gratuit.

*Rezervarea locurilor de parcare de reședință se va face în mod transparent, printr-o platformă online, astfel încât fiecare solicitant poate vizualiza locurile de parcare libere și poate să își aleagă un loc disponibil.
Transparența atribuirii locurilor de parcare este dublată de ajutorul pe care angajații municipalității îl vor da constănțenilor care nu au acces la internet sau care nu au posibilitatea să folosească platforma online. Astfel, la nivelul Primăriei Constanța va exista personal specializat care va oferi asistență și soluții tuturor celor care vor veni să își rezerve locul de parcare de reședință la ghișeu.
*În zona 0, care cuprinde centrul Constanței, tariful pentru o oră de parcare este de 4 lei, TVA inclus.

Tariful a fost calculat luând în considerare o serie de factori, de la întreținerea și administrarea locului de parcare până la dezvoltarea unor noi locuri de parcare.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *