Regulamentul de taxi în Constanța – modificat RADICAL – a fost ADOPTAT în Consiliul Local. „Am obținut tot ce am vrut”

A fost revoltă mare a taximetriștilor constănțeni, vineri dimineață, înainte de ședința ordinară a Consiliului Local Municipal. Regulamentul de taxi, aflat pe ordinea de zi, i-a înfuriat pe taximetriștii care au blocat marile bulevarde ale orașului. În ședința de astăzi, regulamentul în cauză a fost modificat radical, spre satisfacția taximetriștilor.

Viceprimarul Ionuț Rusu a depus patru amendamente, fiind astfel obținut numărul de licențe de 1.600 – inițial cei de la PNL ar fi vrut ca numărul să fie mult mai mic, apoi dacă numărul de autorizații depășește numărul maxim acesta se va micșora prin disponibilizare – retragerea sau suspendarea autorizației. Totodată, pentru transportul bunurilor în regim de taxi se stabilesc 150 de licențe. De asemenea, pentru obținerea autorizației se va prelungi – la cerere – pentru cinci ani numai dacă la data depunerii cererii sunt îndeplinite următoarele criterii: autovehiculul nu depășește vechimea de 10 ani de la data fabricației și, dacă autovehiculul îndeplinește 10 ani, ulterior prelungirii autorizației, se va emite autorizația pentru o perioadă limitată. Amendamentele lui Rusu au fost adoptate.

Nu au fost singurele modificări. De exemplu, transportatorilor autorizați până la 31.12.2023, nu le revine obligația de a înlocui autovehiculul până la expirarea valabilității și s-a stabilit lista amplasamentelor și care vor fi operaționale după finalizarea marcajului.

Aceste amendamente au fost discutate în coaliție înainte de protestul colegilor taximetriști, astfel încât coaliția a dat dovadă de înțelegere pentru situația din teren, astfel încât suntem în fața faptului împlinit, alături de constănțeni și pentru constănțeni”, a spus Ionuț Rusu.

Proiectul a fost adoptat cu 18 voturi pentru și 7 abțineri – ale consilierilor PSD.

Imediat după votul din CLM, președintele Federației Naționale a Șoferilor din România, Lică Neagu, a anunțat că a obținut o… victorie:

„Dragii mei, iată rezultatul întâlnirii de azi  cu cei doi viceprimari, dupa acțiunea noastră. Am obținut tot ce am droit:

1. 1600 de taxiuri pe o perioada de 5 ani.

2. Cele mai vechi de 10 ani înlocuite după 1 Ianuarie 2024.

3. Art 49 anulat.

4. Lista stațiilor este cea depusă de noi.

5. Poliția Locală va amenda doar după lista cu stațiile, nu după plăcută sau marcaj.

6. Stațiile nominalizate de noi vor fi identificate in teritoriu de o echipa din care va face parte si un reprezentant al nostru.

Exact ce ne-am dorit. Erau stabilite de ieri toate aceste ,,daruri” pe care le negociasem înainte, dar domnul viceprimar Rusu IONUT a vrut sa ne facă o surpriza, sa ni le ofere astăzi. Mai bina așa, dacă ne spunea înainte de acțiune, nu știam noi cine suntem și poate era un  haos, deoarece unii vroiau sa ieșim in continuare in strada, chiar dacă nu mai aveam obiectul acțiunii. La discuții au participat ambii viceprimari; Ionut RUSU, Florin COCARGEANU. În prealabil am avut o discutie, pragmatica, bărbătească cu dl Senator Septimiu Bourceanu, președintele Organizației Municipale al PNL, care a promis ca PNL-ul se va tine de cuvânt in tot ceea ce negociază cu partenerii sociali, confirmat si de dl viceprimar Rusu. Dl viceprimar COCARGEANU a spus același lucru și din partea USR. Personal  nu mă asteptam sa găsim parteneri atât de deschiși și de cuvânt in PNL și USR. Îi asiguram ca și noi suntem loiali și de cuvânt in relațiile cu partenerii noștri de dialog. Sincer, dacă dupa toate aceste cadouri mai insistam sa scoatem Regulamentul de pe ordinea de zi, data viitoare nu mai obțineam nimic din ceea ce ni s-a oferit azi. Multumim inca o data celor care au făcut din acțiunea noastră o reușită; CNSLR-Frăția, POLITIA RUTIERA si Jandarmeria(pentru discretia  si profesionalismul de care au dat dovada), inclusiv (mai ales) MASS-media. Colegilor, va stimez si va iubesc, ați demonstrat azi ca sunteți uniți si aveți valoare”, a transmis Lică Neagu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.