Regulamentul de acces în zona peninsulară, adoptat de Consiliul Local. În piața Ovidiu, accesul va fi doar pietonal! Făgădău: „Agenții economici vor vedea că afacerile vor prospera”

Consilierii locali au votat, joi, 27 septembrie a.c., proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de acces în zona Peninsulară a municipiului Constanța, intens dezbătut în ultima vreme. Printre cele mai critice aspecte, a fost cel legat de interzicerea accesului cu autoturismele în centrul vechi al urbei, motivația fiind legată de faptul că barurile și restaurantele își vor pierde clienții.

clm 2

La votul de joi a participat și Andrei Dușu, reprezentant al Asociației Piața Ovidiu, acompaniat de mai mulți antreprenori, solicitând consilierilor locali să nu voteze proiectul privind Regulamentul de acces.

Proiectul a fost votat cu 17 voturi „pentru”, 7 „împotrivă” și o „abținere”, iar primarul Decebal Făgădău a răsuflat ușurat, susținând că „nu am nici un interes ca afacerile să nu se dezvolte”.

„Am considerat că este timpul să supunem Consiliului Local odată pentru totdeauna aprobarea acestui proiect de regulament. Evident, este un regulament perfectibil și așa am procedat cu multe dintre regulamente. Pe măsură ce le-am implementat, am venit și le-am adaptat! Inclusiv experții Băncii Mondiale ne confirmă prin studiile pe care le-au făcut opinia constănțenilor, ca acolo unde zona redevine pietonală este redată oamenilor, inclusiv afacerile prosperă! Tocmai de aceea vreau să le transmit un mesaj de încredere operatorilor economici din zona peninsulară! Nu am nici un fel de interes ca activitățile dânșilor să nu se dezvolte! Așa că vor avea întotdeauna în mine un partener de dialog și voi avea o întâlnire în privat cu dânșii tocmai pentru a le transmite același lucru!”, a spus Făgădău.

CITEȘTE ȘI:

PNL Constanța: „Regulamentul Zonei Peninsulare, o înșiruire absurdă de aberații!”

Legat de afaceri, consilierii locali au mai adoptat joi un proiect de hotărâre, privind proiectul „Incubator de afaceri Constanța”.

„Un incubator de afaceri în zona campusului nou universitar chiar în apropiere de un alt proiect pe care universitatea „Ovidius” îl are, un centru de transfer, iar noi venim cu un centru de afaceri și sunt convins că acest proiect va uni și mai mult mediul academic de mediul privat, cu sprijinul municipalității”, a mai spus Făgădău.

Pentru acest proiect, se vor aloca peste 758.000 lei, fonduri europene, iar partener este Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța.

CITEȘTE ȘI:

Primăria Constanța va deschide un „incubator de afaceri“ într-o clădire monument istoric – fosta Casă Embiricos. Făgădău: „Viitorii antreprenori trebuie să ducă vocația de turism a Constanței“

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *