Referendumul lui Iohannis a TRECUT pragul de prezență. Stelian Ion (USR) răsuflă ușurat: „Valul e atât de puternic și PSD nu îl mai poate opri! S-a dat cortina la o parte!”

Referendumul pentru Justiție inițiat de preedintele Klaus Iohannis a atins, duminică, după ora 17:00, pragul de prezență de 30% necesar pentru a fi validat. Potrivit Biroului Electoral Central, la ora 17.15 pentru referendum au votat 5.524.771 de votanți, adică 32% din alegători. Sigur, referendumul nu poate fi validat decât după numărarea și verificarea voturilor, însă opoziția, cea care a susținut referendumul, cu toate emoțiile de rigoare, răsuflă ușurată, considerând că trecerea pragului de prezență reprezintă un prim semnal pentru schimbări de proporții în politica românească, așa cum ne-a precizat deputatul constănțean al USR, Stelian Ion:

„Personal, am sperat din tot sufletul să treacă, nu eram foarte sigur la un moment dat, pentru că referendumul a fost convocat destul de târziu, au existat niște poticneli legate de organizare, unii au criticat și întrebările, dar se pare că românii își doreau foarte mult să își spună punctul de vedere pe Justiție și să dea o palmă peste ochi PSD-iștilor care și-au bătut pur și simplu joc de dorința lor și au făcut numai nenorociri în ultimii doi ani. S-a arătat foarte clar că nu mai pot prosti pe nimeni cu acea minciună că ei au sprijinul popular în tot atacul acesta împotriva Justiției… Nu au nici un sprijin popular, e doar în capul lor și fac doar în scop propriu! O să mai aibă de pierdut foarte mult în următoarea perioadă. Dincolo de chestiunea cu Justiția, PSD o să se ducă în cap! (…) Sunt foarte mulțumit de români, pare că s-au trezit, s-au mobilizat exemplar, au acționat neașteptat de bine la aceste alegeri, dar sunt foarte nemulțumit de autorități, care îi împiedică să voteze! Văd cozile acelea imense în diaspora, dar sunt cozi la toate secțiile de votare din țară… și la Constanța au fost blocaje inacceptabile și eu sunt convins că lucrul acesta nu a fost întâmplător! A fost o strategie din partea PSD, au făcut tot ce a ținut de ei să blocheze, să boicoteze referendumul, să pună bețe în roate românilor la votul acesta, dar nu le merge. Valul e atât de puternic și nu au cum să oprească votul popular! Este un semn bun, plin de speranță! Acum s-a dat cortina la o parte și ne uităm în oglindă și vedem cum stăm ca popor, ca nație. Poporul stă bine, conducătorii sunt o problemă – PSD, ALDE, UDMR, care și-au bătut joc de toată țara asta și de toți românii!”, a spus deputatul Stelian Ion, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *