Spread the love

Aproape 11.000 de membri USR au votat până vineri dimineaţă la referendumul intern declanşat de Dan Barna pentru poziţionarea ideologică a partidului.

Cvorumul pentru validarea referendumului intern pentru poziţionare ideologică a fost atins, însă aripa anti Barna susține că numărul total de membri USR este 24.468 (din care 2.803 membri suspendaţi), şi nu 21.361. Tabăra Barna nu vrea să-i pună la socoteală şi pe membrii USR suspendaţi, în timp ce aripa rivală îi pune la număr, tocmai pentru a îngreuna validarea referendumului. Dacă vor fi luaţi în calcul şi membrii suspendaţi, e puţin probabil ca pragul de validare să fi atins.

Potrivit președintelui USR Constanța, Remus Negoi, sâmbătă, 8 februarie, după ora 09:00, vom afla dacă partidul va fi… de centru dreapta sau nu.

S-a atins cvorumul necesar, mâine la închiderea urnelor, la Comitetul Politic de la Parlament, se vor anunța rezultatele. A fost o minidezbatere pe tema asta, dar cvorumul s-a atins, fără colegii suspendați, cărora, prin statut, li se suspendă și dreptul de vot. Întâi să se închidă urna, colegii au cheile pentru urna electronică și o să vedem la Comitetul Politic dacă vom fi partid de centru dreapta sau… nu… La Constanța, din datele pe care le știu de ieri, din peste 400 de membri au votat cam vreo 60”, a spus Remus Negoi, pentru TOMIS NEWS.

Documentul lansat de Dan Barna pentru poziţionare USR ca partid de centru-dreapta se numeşte „România modernă. Reforma cinstită” şi conţine 5 mari principii de guvernare:

-Libertatea individului este fundamentală

-Egalitatea în faţa legii şi a statului şi eliminarea privilegiilor discriminatorii

-Modernizare liberală cu puterea comunităţilor

-Statul este o organizaţie care trebuie permanent ţinută sub control, analizată şi adaptată la standardele moderne

-Meritocraţia şi competiţia onestă trebuie să devină norme sociale şi politice în România.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *