Rectificare bugetară, de teama… coronavirus. Făgădău: „Țări dezvoltate sunt luate prin surprindere. Trebuie să fim pregătiți”

Consilierii locali municipali s-au reunit, joi, în cadrul unei ședințe de îndată, cu prilejul căreia au dezbătut o serie de proiecte de hotărâre, printre care unul referitor la rectificarea bugetului local pe anul 2020. Proiectul se referă la măsuri ale municipalității privind combaterea răspândirii coronavirus.

CITEȘTE ȘI:

Vorbim, în primul rând, de alocarea a 292.000 lei, pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, pentru ca unitatea să poată achiziționa un aparat tip Platformă multiplex automată InGenius – Elitech, în vederea diagnosticării pacienților infectați cu coronavirus. Totodată, rectificarea bugetară mai prevede alocarea a 502.000 lei pentru școlile primare și gimnaziale pentru achiziționarea de materiale igienico-sanitare și dezinfectanți.

CITEȘTE ȘI:

„Situația referitoare la evoluția coronavirus la nivel de Europa pune presiune atât pe autorități cât și pe oameni. Reconfirm faptul că în Constanța, în acest moment, nu există nici un caz de coronavirus confirmat, dar tocmai pentru că vrem să fim cât se poate de pregătiți – vedem țări mult mai dezvoltate care sunt luate ca prin surprindere. (…) Spitalul de Boli Infecțioase ne-a solicitat 292.000 lei pentru achiziționarea unui aparat, care ajută la diagnosticarea acestui virus. Chiar dacă demersurile au fost făcute și către Ministerul Sănătății, am considerat că nu putem să așteptăm și până se centralizează și se fac rectificări de buget este de datoria noastră să reacționăm prompt. Am făcut-o și pentru a veni în sprijinul instituțiilor de învățământ, pentru că nu este timpul să facem politică, ci să acționăm. Chit că nu este în sarcina Primăriei sau Consiliului Local asigurarea de materiale igienico-sanitare – săpun, hârtie igienică, materiale de curățenie; în urma controlului făcut, s-au centralizat solicitările”, a spus primarul Decebal Făgădău, înainte de votul consilierilor.

Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu 23 de voturi pentru.

Miercuri, 4 martie, în județul Constanța nu se afla nici o persoană în carantină, 232 fiind în izolare la domiciliu.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *