Spread the love

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunţat vineri că 18.917.485 de alegători figurau la 31 august în Registrul electoral, datele fiind transmise în contextul în care în 7 octombrie ar urma să aibă loc referendumul privind redefinirea familiei în Constituţie. Astfel, pentru validarea referendumului este nevoie de o prezenţă de 30%, adică 5.675.245 persoane.

Potrivit modificării propuse pentru articolul 48 din Constituţie, „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Așadar, cei care se vor prezenta la vot, în data de 7 octombrie, vor fi de acord cu faptul că familia înseamnă doar căsătorie între un bărbat și o femeie. Aprobat de PSD, demersul Coaliției pentru Familie are susținere și în tabăra opoziției.

La malul mării, președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, recomandă propriului electorat să se prezinte la referendumul din 7 octombrie. Huțucă este întru totul de acord cu tema propusă.

„Să voteze (electoratul PNL Constanța – n.r. )! Vă dați seama, dacă le recomand să voteze, în mod evident, voi vota și eu „pentru” la referendum! Da, sunt de acord: căsătoria să fie definită ca cea din care fac parte un bărbat și o femeie”, a spus Bogdan Huțucă, pentru TOMIS NEWS.

Coaliţia pentru Familie a strâns trei milioane de semnături, pe care le-a depus la Senat alături de propunerea de revizuire a Constituţiei privind definiţia familiei prin care se cere modificarea articolul 48, alineatul 1, care se referă la definiţia familiei.

Plenul Senatului, în calitate de for decizional, a adoptat marţi, cu 107 voturi „pentru”, 13 voturi „împotrivă” şi şapte „abţineri”, proiectul legislativ care îşi propune revizuirea articolului 48 din Constituţie.

CITEȘTE ȘI:

UNDĂ VERDE în Senat pentru Referendumul privind redefinirea familiei! Doar USR s-a opus! Senatorul PSD de Constanța, Mihu: „Am votat cu toată inima, pentru că din familia tradițională provenim toți!“

Două zile de referendum?

Prezența necesară de 30% pentru validarea referendumului ar putea să fie problematică, așa că în cadrul coaliției de guvernare se vorbește de prelungirea votului pe durata a două zile. Guvernul ar urma să adopte marţi OUG în acest sens.

Pentru ca referendumul să se desfăşoare timp de două zile, este nevoie de modificarea legii referendumului, care prevede că ziua scrutinului este duminica. De asemenea, după aprobarea unei astfel de OUG, Executivul trebuie să adopte şi hotărâri de Guvern pentru stabilirea exactă a zilelor în care va avea loc consultarea populară. De exemplu, referendumul din anul 2003 pentru revizuirea Constituţiei s-a desfăşurat tot pe parcursul a două zile, din cauza riscului de a nu se atinge pragul necesar de prezenţă pentru validarea acestuia.

CITEȘTE ȘI:

Referendumul pentru redefinirea familiei, confiscat de PSD? Parlamentarii au păreri împărțite! Dragnea îi debusolează pe social-democrați, liberalii sunt indeciși, PMP-iștii vor alte subiecte!

Facebook Comments

One thought on “Recomandarea lui Huțucă pentru electoratul PNL Constanța: „Să voteze PENTRU la referendumul pentru familia tradițională!””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *