Reciclarea deșeurilor: Campania „ORAȘE CURATE” ajunge în Constanța

Începând cu luna ianuarie 2020, românii sunt încurajați să „fie în țară la fel ca afară” și să predea deșeurile de echipamente electrice și electronice în mod responsabil. Astfel, în perioada 21 – 25 septembrie 2020, ECOTIC, Primăria Constanța și Vastum ECO îndeamnă locuitorii orașului Constanța să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) urmând ca fiecare persoană care predă deșeuri de minim 5kg cumulate să primească un premiu instant, iar pentru predarea de deșeuri de peste 19kg cumulate să primească un premiu instant și să fie înscrisă la tombolă, având șansa să câștige unul dintre următoarele premii: frigider, TV  și aspirator.

Punctul de colectare se află pe Șoseaua Industrială  nr. 9, Constanța, program 10:00 – 20:00.

Locuitorii orașului Constanța beneficiază de serviciul gratuit de preluare de la domiciliu a DEEE-urilor mari și voluminoase, apelând numărul 0721 289 59. Colectarea de la domiciliu se va face respectând cerințele sanitare și de siguranță.

orase curate 1

 „Este important pentru mediu și pentru binele nostru, al tuturor, să înțelegem importanța colectării separate a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și să cunoaștem modalitățile corecte de debarasare. Multe dintre aceste DEEE-uri conțin substanțe toxice ce dăunează nu numai mediului dar și sănătății noastre, motiv pentru care este important să le predăm în mod corect, asigurându-ne ca acestea vor ajunge la reciclare. Campania ECOTIC face exact acest lucru, îndemnând cetățenii să predea electronicele uzate în mod responsabil, protejând astfel mediul”, declară Raluca Georgescu, director Direcția Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanța.

„Orașe Curate” Constanța face parte din campania națională de informare „Fii la tine-n țară la fel ca afară”, organizată de ECOTIC în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Scopul acesteia este de a contribui la conștientizarea publicului românesc în privința comportamentului corect față de un tip de deșeuri: DEEE – deșeuri de echipamente electrice și electronice. Prin intermediul acesteia, ECOTIC își propune să promoveze bunele practici din statele Uniunii Europene și să informeze publicul românesc asupra soluțiilor de colectare separată a deșeurilor electrice și electronice ce stau la îndemâna tuturor: magazinele de electronice și electrocasnice, punctele de colectare municipale precum și campaniile pe care ECOTIC le desfășoară în mod regulat, în mediul urban și rural. Detalii despre campanie pe fiiintara.ecotic.ro

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *