Reamenajarea unei arii din Parcul Tăbăcărie și transformarea într-un „parc de miniaturi“, împiedicată de aleșii din opoziție. Făgădău l-a trimis „la plimbare” pe Negoi de la USR

Așa cum e tradiția la români, se pare că avem un talent înnăscut în a ne pune piedici. Așa, doar de amorul artei, doar pentru ca adversarii noștri să nu se laude cu vreo realizare. Mergând pe aceeași idee, la Constanța, proiectul Primăriei privind reamenajarea unei arii din Parcul Tăbăcărie pare să fie o piatră de încercare pentru administrația locală, așa cum au fost multe altele. Gândit a se realiza cu fonduri europene, printr-un proiect trasfrontalier, în parteneriat cu autoritățile din Bulgaria, în valoare de un milion de euro, modernizarea unei bucăți din Parcul Tăbăcărie presupune „crearea unui parc de miniaturi menit să ofere deopotrivă părții române și bulgare o platformă concretă de dialog, cooperare și inițiativă în domeniul turismului”. Concret, partea română ar trebui să amenajeze în Parcul Tăbăcărie, în afară de alei și spațiul verde, o serie de simboluri ale județului.

Cei mai vehemenți în realizarea acestui proiect au fost cei de la USR. Amintim că, la începutul lunii mai, Organizația județeană a formațiunii de opoziție Uniunea Salvați România a organizat un protest la Constanța „împotriva distrugerii sistematice a parcului Tăbăcăriei”. Peste 100 de persoane s-au strâns la Pavilionul Expozițional pentru a-și exprima dorința ca parcul să nu mai aibă parte de proiecte de hotărâre ale Consiliului Local Municipal menite să îl ciuntească.

CITEȘTE ȘI:

Gălăgie în Consiliul Local Constanța. USR invocă apariția… apocalipsei, în parcul Tăbăcărie

„Este o continuare a unor acțiuni anterioare, pe care le-am avut atunci când a fost acea propunere de promovare a unui proiect pentru parcul Tăbăcăriei, care presupunea o expoziție de miniaturi. Prin reducerea spațiului verde, prin îngrădirea unei suprafețe de 2 ha nu mai admitem așa ceva. Cred că este un subiect foarte sensibil și nu știu în ce măsură primarul Făgădău și consilierii locali își dau seama cât de sensibilă a devenit această problemă a spațiilor verzi pentru Constanța și pentru constănțeni”, a spus deputatul Stelian Ion, la vremea respectivă.

Un nou episod din acest serial al modernizării Parcului Tăbăcărie s-a petrecut, marți, 29 mai, în ședința Consiliului Local Constanța, în cadrul căreia primarul Decebal Făgădău a supus aprobării un proiect de hotărâre privind disponibilitatea temporară a fondurilor până la rambursarea acestora prin programul Interreg V A România – Bulgaria privind proiectul „Joint Romanian-Bulgarian and Historical heritage – Miniature Park“. După cum sună și titlul proiectului, concret, primarul Constanței a propus alocarea de la bugetul local a unei sume de bani pentru demararea lucrărilor la parc, urmând ca, ulterior banii să fie recuperați de la Uniunea Europeană. Fiind hotărâre de patrimoniu, proiectul avea nevoie de voturile a două treimi din numărul total al aleșilor locali. Numai că, așa cum aminteam mai sus când spuneam că ne place să ne punem piedici, proiectul a picat la vot deoarece liberalii și independentul Andrei Popescu s-au abținut la vot. În acest fel, cu numai 13 voturi „pentru“ venite de la social democrați, lucrările la parcul de miniaturi mai întârzie.

negoi usr

De asemenea, înaintea ședinței, președintele USR Constanța, Remus Negoi, a luat cuvântul și a amintit că formațiunea politică pe care o conduce a acționat deja în judecată CLM, solicitând anularea proiectului de hotărâre în cauză.

„În instanță există pe rol un proces. Având în vedere nefinalizarea acestui proces și eșecurile Primăriei în atragerea fondurilor europene, exemplu fiind Parcul Arheologic…orice cetățean are dreptul de observație al al proiectelor de hotărâre. (întrerupt) Mulțumesc pentru atitudine…”, a spus Remus Negoi, care a fost trimis la plimbare de primarul Decebal Făgădău.

„Suntem în Consiliul Local, îți faci conferință de presă! Când o să fii consilier local o să înțelegi cum stau, de fapt, lucrurile. Hai, gata!”, i-a transmis Făgădău.

Autoritățile locale spun că nu se dau bătute și vor reveni cu proiectul, sperând ca de data aceasta să găsească înțelegere, întrucât, așa cum a precizat primarul Făgădău după ședință, se amână accesarea de fonduri europene.

CITEȘTE ȘI:

În absența consilierilor PMP, Făgădău a ajuns victimă în fața PNL și la mila lui Rezeanu. Proiecte RESPINSE pe bandă în Consiliul Local, liberalii s-au opus… locurilor de parcare și locurilor de veci!

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.