Reactorul 1 al Centralei Nucleare de la Cernavodă va fi OPRIT pentru remedierea unei defecţiuni

Reactorul 1 al Centralei Nucleare de la Cernavodă va fi oprit controlat în noaptea de vineri spre sâmbătă pentru remedierea unor defecțiuni la circuitul tehnologic al Unității, a anunțat Nuclearelectrica.

SN Nuclearelectrica SA anunță că Unitatea 1 CNE Cernavodă va fi oprită controlat în noaptea de vineri spre sâmbătă (22 spre 23 ianuarie 2021) pentru realizarea unor lucrări de remediere ca urmare a apariției unei defecțiuni la circuitul tehnologic clasic/secundar al Unității 1.  Manevrele de reducere a puterii vor începe pe data de 23.01.2021, ora 0:01. Reamintim ca oprirea controlată a Unității 1, anunțată inițial pentru noaptea de 15 spre 16 ianuarie 2021, a fost amânată în data de 15 ianuarie pentru a asigura producția de energie electrică necesară Sistemului Energetic Național pe fondul înregistrării unor temperaturi deosebit de scăzute”, se arată în comunicatul de presă al Nuclearelectrica.

Oprirea controlată a reactorul nu are vreun impact asupra securității nucleare, personalului sau  populației, „lucrările de remediere realizându-se cu respectarea procedurilor specifice”.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *