Reacția USR Constanța la CONDAMNAREA lui Mazăre: „Foștii și actualii consilieri locali se fac responsabili prin omisiune!”

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, în prezent aflat în Madagascar, a fost condamnat definitiv joi seară la 9 ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor de plaje. De asemenea, Nicușor Constantinescu a primit, în același dosar, 5 ani cu executare. Per total, 26 de persoane au primit condamnări.

CITEȘTE ȘI:

Era de așteptat ca opoziția să reacționeze în această situație și… s-a întâmplat. Vineri, președintele USR Constanța, Remus Negoi și deputatul Stelian Ion au criticat faptul că, deși autoritatea locală a fost personajul principal al dosarului care datează de… 14 ani, aceasta nu a avut nici o reacție, nu s-a constituit parte civilă ca să solicite despăgubiri și nu a avut nici o reacție după sentința definitivă.

În cadrul conferinței de vineri, Remus Negoi a solicitat, printre altele, demisia primarului Decebal Făgădău.

„Sper ca decizia Înaltei Curți să fie un slogan pentru care nu au fost la vot, pentru cei care ar trebui să vină și să voteze altceva decât ce s-a întâmplat. De aseară, de când a apărut această decizie, nu numai că nu am văzut vreo reacție, vreun dram de cenușă pusă în cap de cei care au participat, nu am văzut nici o intenție de a demisiona și, pe calea asta, noi facem un apel la bunul simț al primarului să își prezinte demisia. Nu am văzut nici măcar un comunicat, un rând din partea actualilor componenți ai conducerii PSD Constanța, care să se delimiteze de cei care au fost condamnați”, a spus Remus Negoi.

În completare la declarația lui Negoi, deputatul Stelian Ion, avocat de profesie, le-a arătat pisica foștilor și/sau actualilor consilieri municipali, precizând că, dacă aceștia nu s-au constituit ca parte civilă, se fac responsabili de situație și, mai mult, ar putea să răspundă juridic pe viitor.

„Cei care sunt acum la conducerea PSD sunt prietenii, foștii subordonați, apropiații celor care au săvârșit acele infracțiuni. Abuzurile acestea continuă și acum. Dacă facem referire la tot felul de încercări de aprobare a unor PUZ-uri, de servire a intereselor acestor găști de rechini imobiliari, nu s-au schimbat foarte mult lucrurile. S-a schimbat ritmul, dar aceleași găști clientelare au rămas în spatele PSD și de aceea PSD trebuie înlăturat de la conducerea acestei țări și, în principal, a acestui județ. (…)  Municipiul Constanța nu s-a constituit parte civilă în acest dosar, deci este un motiv suficient pentru toți cei care au avut în acea perioadă calitatea de consilieri locali, iar Decebal Făgădău a fost viceprimar, în momentul în care a început dosarul la Curtea de Apel București se putea constitui ca parte civilă în dosar. Trebuie să știe aceste persoane că se fac responsabile de această omisiune voită”, a spus Stelian Ion.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.