Răzvan Filipescu (PRO România Constanța): „Micii producători au ajuns la limită!”

Candidatul la Senat din partea PRO România Constanța, Răzvan Filipescu, spune că nepăsarea și lipsa de profesionalism a actualilor guvernanți dar și ale fostei administrații județene au distrus agricultura Constanței și au permis chiar  falimentul producătorilor agricoli care au ieșit deja în stradă, nemultumiti de închiderea pietelor.

De aproape un an am făcut vizibilă problema târgurilor și oboarelor din Județul Constanța, cum sunt cele de la General Scărișoreanu și Cobadin, unde efectiv produsele alimentare se vând pe jos, alături de piese auto, animale vii, etc, fără norme de protecție, fără zone de igienă, sau măsuri de siguranță, așa cum ar trebui, în actualul context! Deși am oferit soluții șj proiect, împreună cu colegii de la PRO România, nu s-au luat în considerare. Acum PSD, PNL și PMP pozează în apărătorii micilor comercianți. O ipocrizie fără margini. Au avut consilieri județeni, consilieri locali și primari, au condus Consiliul Județean, dar nimeni, în ultimii 4 ani, nu a luat vreo măsură pentru oferirea unor condiții moderne și civilizate de comercializare, nimeni nu a mișcat un deget, în acești 4 ani, pentru a sprijini acești producători. Acum, ca să mai câștige niște voturi, i-a apucat interesul.  IPOCRIZIE“, spune Răzvan Filipescu.

Acesta mai spune că situația se va înrăutăți, dacă nu se vor lua măsurile necesare pentru a ajuta fermierii români să depășească  această criză.

Faptul că li s-au închis și piețele producătorilor care abia reușiseră să mai salveze ceva în acest an – marcat oricum de secetă – este o crimă care ne vizează pe toți. Agricultura trage după ea zootehnia și întreaga industrie alimentară. Realitatea e cruntă: mulți renunță la animalele din ogradă, pentru că furajele au devenit foarte scumpe, iar crescătorii nu-și mai permit să le întrețină. Prețurile la produsele alimentare riscă să explodeze și deja sunt studii internaționale care anunță că vor fi aceleași probleme în întreaga lume. Dacă se vor face în continuare aceleași greșeli pe care le-a făcut actualul guvern, România va ajunge într-o situație de criză alimentară”, mai explică Răzvan Filipescu.

COMANDAT DE PRO ROMÂNIA CONSTANȚA

COD MANDATAR FINANCIAR 11200008

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *