Răzbunarea deputatului de Delta Dunării pe liberalii constănțeni: Boroianu și-a adus aminte de datorii

Cu zero șanse să fie repus pe listele PNL Constanța pentru alegerile parlamentare din acest an și după patru ani de mandat fără nici un fel de activitate, deputatul Robert Boroianu și-a adus aminte că are de recuperat de la partid niște bani din campania din 2016.

Boroianu a fost revocat în 6 iunie 2019 din funcția de secretar general al organizației județene a PNL Constanța. Acesta a fost rugat să părăsească funcția, a refuzat și s-a întocmit repede forul de conducere care l-a debarcat, pentru deputat, în mod rușinos: 22 de voturi pentru, un vot împotrivă și unul anulat. Mai mult sau mai puțin oficial, s-a sugerat faptul că activitatea din Parlament și afacerile i-au ocupat timpul lui Boroianu.

În realitate, Boroianu nu a avut nici un fel de activitate la alegerile europarlamentare din primăvara anului trecut, ceea ce i-a atras și mai mult antipatia colegilor liberali. În acest moment, după patru ani de deputație, în fișa parlamentarului bate vântul: 6 luări de cuvânt – 5 de fapt, fără depunerea jurământului, și-a pus semnătura pe 25 de moțiuni simple sau de cenzură, toate respinse și a susținut 36 de propuneri legislative, din care doar două au fost promulgate și pe care, evident, nu le-a inițiat el.

Boroianu și-a propus să fie zero barat și la Tulcea

În acest context, Boroianu s-a îndreptat spre… Delta Dunării, mai exact spre un loc de deputat pe listele PNL Tulcea. Fără nici o logică aparentă, Boroianu a avut o serie de inițiative prin Parlament referitoare la… plantele din Delta Dunării, sperând că astfel îi va impresiona pe liberalii tulceni, la ușa cărora bate de mai bine de un an.

În paralel, fiindu-i foarte clar că experiența sa în PNL Constanța devine istorie, Boroianu a chemat în judecată organizația, solicitând bani cu care a sponsorizat în campania din 2016. Mai exact, este vorba despre un contract de prestări servicii în valoare de 1,7 milioane lei, pe care Gheorghe Dragomir (apropiat al lui Boroianu) l-a semnat în ultimele zile în calitate de președinte al PNL Constanța. Boroianu vrea înapoi parte din acești bani, suma de un milion lei, amenințându-i pe liberalii constănțeni că, în caz contrar, va solicita sechestrul pe sediul PNL Constanța.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *