Spread the love

O dispută stârnită la origine între organizația municipală a PNL și Primăria Constanța, privind răspunsurile întârziate la o serie de solicitări publice, a escaladat într-un război în toată regula între senatorul neafiliat, fost liberal, Vergil Chițac și liberalii de la malul mării. Dacă dintr-o scânteie mică a ieșit ditamai conflictul, putem doar să ne imaginăm ce se ascundea în ultima vreme în mintea combatanților.

Amintim că organizația municipală Constanţa a Partidului Naţional Liberal a transmis, luni, mesaje dure la adresa administrației locale și a atras  atenția asupra modului insultător  prin care primarul Decebal Făgădău și administrația pe care „teoretic” o conduce îi tratează pe cetățenii municipiului Constanța și consideră că atitudinea de dispreţ şi indolenţă a primarului Constanţei se propagă clar și în rândul subordonaților din aparatul administrativ.

CITEȘTE ȘI:

Liberalii nervoși pe Făgădău: „Care sunt atribuţiile delegate fiecăruia dintre viceprimari? Primarul are grijă să fie unicul iniţiator al tuturor proiectelor de hotărâri. Constanța a ajuns un oraş prost administrat”

Liberalii se plângeau de greutatea cu care Primăria Constanța răspunde la solicitările publice, aspect care l-a determinat pe senatorul neafiliat, Vergil Chițac, să considere că acțiunea organizației municipale a PNL este „o hârtie umplută cu gălăgie” și „o nouă mostră de vorbărie politicianistă”.

CITEȘTE ȘI:

Chițac se aruncă între liberali și Făgădău. „Nu poți să-i spui unei fete că e urâtă, de ziua ei. Acțiunea în instanță este singura cale de urmat”

Miercuri, liberalii au reacționat vehement la adresa senatorului, de data aceasta nu prin intermediul organizației municipale, ci cu asumarea organizației județene, aruncând afirmații dintre cele mai grele, pe care le redăm sintetizat:

„Senatorul Vergil Chițac, trimis prin voturile PNL în Parlament, a reușit să se remarce în scurta sa carieră politică de până acum doar prin trădări și intrigi. Atunci când interesele sale personale și ale grupului care îl sponsorizează sunt puse în pericol sau amenințate, domnul Chițac reacționează și începe să țipe. Și cum spre PSD sau ALDE nu îndrăznește fiindcă lesa e prea scurtă, iar oasele aruncate de la masa puterii mult prea gustoase, senatorul se zburlește la PNL, deși acest partid l-a făcut senator. O decizie neinspirată, recunoaștem, mai ales dacă observăm că singura inițiativă notabilă  a domnului Chițac a fost să-și mai facă pentru el și tovarășii săi generali din Parlament încă o pensie specială, pe lângă pensia de peste 10.000 lei pe care o încasează în prezent. (…) Știm că pe domnul Chițac nu îl interesează subiectul cu Pilonul II de pensii pentru că el are pensie de amiral și indemnizație de parlamentar (mai dorea și o pensie specială), știm că pe domnul Chițac nu îl interesează eșecul municipalității în a organiza Zilele Constanței (fiind militar, adoră paradele și defilările), știm că pe domnul Chițac nu îl interesează soarta Podului de la Butelii (nu credem că a trecut vreodată pe acolo), ci pe domnul Chițac îl interesează să slăbească Filiala PNL Constanța. Acestea sunt ordinele de la împărăție, de la cei care îl sponsorizează generos pe senatorul militar. (…) Așa a ajuns parlamentar, așa a mințit zeci de mii de constănțeni. Vergil Chițac știe că doar parazitând imaginea PNL poate supraviețui politic și de aceea atacă obsesiv Partidul Național Liberal. Îi reamintim senatorului Vergil Chițac că a ajuns în Parlament pe voturile românilor care au pus ștampila pe PNL”, au precizat liberalii constănțeni.

CITEȘTE ȘI:

Liberalii ratează ținta atacurilor de opoziție. Chițac luat în vizor pentru cumulul pensiilor speciale. „Eu cred că nu trebuie să existe indemnizația parlamentară!”

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *