RĂZBOI TOTAL! Orban: „Guvernul este emanația PNL și nu PNL este emanația Guvernului!” Cîțu: „Ai pus FRÂNĂ intenționat reformelor promise”

Președintele PNL Ludovic Orban a declarat vineri, la Satu Mare, că Guvernul este emanația PNL și nu PNL este emanația Guvernului, lansând un atac la adresa premierului Florin Cîțu.

Guvernul este emanația PNL și nu PNL este emanația Guvernului. Guvernul trebuie să asculte forurile statutare ale PNL și nu Guvernul este acela care trebuie să dea dispoziții PNL și forurilor statutare ale PNL. Asta e logica. Un coleg mai tânăr a spus un lucru: președintele PNL trebuie să fie prim-ministru, a spus-o bine! Alții spuneau că premierul trebuie să fie președintele PNL. Eu spun că cel care este ales președintele PNL trebuie să fie premier”, a spus Ludovic Orban.

Președintele PNL, Ludovic Orban, le cere tuturor membrilor de partid să voteze la alegerile interne în funcție de propria lor conștiință. El le-a transmis colegilor săi să nu țină cont la congresul din toamnă de modul în care vor vota președinții de filială. Orban a făcut aceste declarații în contextul în care contracandidatul său pentru șefia PNL, Florin Cîțu, a avut mai multe întâlniri cu primarii PNL.

Mai e până la congres. Trebuie să finalizăm alegerile. Să ne finalizăm moțiunile. Eu vă cer un lucru. Pentru mine fiecare membru de partid contează și fiecare delegat contează. Faptul că liderul unei filiale are o opțiune nu înseamnă că toți delegații din acel județ trebuie să țină seamă de alegerea lui. Luați decizia în funcție de propria voastră opțiune în privința viitorului PNL. Eu n-am nevoie de cineva să-mi susțină candidatura. Știți ce am făcut la PNL”, a spus Ludovic Orban.

Premierul Florin Cîțu și președintele PNL, Ludovic Orban, participă la ședința de alegeri a PNL de la Satu Mare. Cîțu l-a acuzat direct pe Orban că a pus frână intenționat reformelor promise în campania electorală pentru că „nu-i momentul acum”.

Românii se uită la noi să vadă ne dorim să facem reforme, așa cum am promis. Vrem să reducem risipa banului public? Vrem să reformăm companiile de stat? Vrem să nu mai aruncăm bani în găuri negre? Vrem o reformă reală a pensiilor? Da, vrem toate aceste lucruri! Lucrurile astea le-am tot promis în ultimii ani și le-am tot votat în moțiunile noastre, dar în momentul în care am ajuns la guvernare, cineva a venit și a spus: nu este momentul să facem reformă acum.”, a spus Florin Cîțu.

Avem o șansă unică. S-au negoicat acei bani pentru PNRR, mai sunt cei din fonduri europene, iar de la buget, eu vă garantez că vom avea investiții în economie de 15 miliarde”, a declarat Florin Cîțu, care se află în campanie internă pentru șefia PNL.

Florin Cîțu a mai spus că românii vor afla că doar prin liberalism se poate dezvolta România.

Prin modul nostru de a administra, așa cum am administrat la Oradea, la Suceava, la Cluj așa putem să facem în toată România. De aceea este o șansă unică pentru noi și nu trebuie să o ratăm. Votăm astăzi bine pentru 25 septembrie și apoi noi suntem cei vor implementa cei aproape 150 de miliarde de euro în rmătorii 8 ani de zile în economie”, le-a mai spus Cîțu liberalilor din Satu Mare.

Premierul Florin Cîțu acuză că în partidul pentru a cărui șefia candidează se întâmplă atacuri în stil PSD. Cîțu spune că nu e nicio problemă că primarii PNL au mers la guvern la discuții și spune că vrea să împartă banii echitabil.

„Ăsta e mesajul pentru români. Noi suntem în politică pentru a face mai bună viața cetățenilor. Așa ne vor da încă un mandat. Sunt criticat că ne vizitează primarii noștri la guvern. Care e problema? Să vină! Să vină și primari PSD. Nu am nimic de ascuns. Vom da finanțări pentru români, transparent. Primarii liberali au fost lăsați de izbeliște și nu au finanțări. Sunt foarte multe probleme acolo. Această campanie e despre competiție și nu e nimic mai liberal decât competiția. Și românii pot să vadă cum se comportă două echipe. Și pot să vadă lucruri neplăcute. Se întâmpă atacuri în stil PSD„, a declarat Florin Cîțu.

Alegerile pentru șefia PNL vor avea loc în 25 septembrie. În perioada 1 iulie – 10 august au loc conferinţele judeţene de alegeri, conferinţe la care se vor alege conducerile judeţene ale PNL. După alegerile din teriotoriu, până pe 25 septembrie este prevăzută o perioadă de 45 de zile, conform statului, pentru campania internă pentru Congres. Comisia care se va ocupa de organizarea Congresului PNL va fi condusă de Theodor Stolojan, iar din echipă fac parte atât susținătorii lui Ludovic Orban cât și cei ai premierului Cîțu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *