RĂZBOI între giganții IT: Google acuză Apple că își ține utilizatorii „PRIZONIERI în propriul ecosistem”

Unul dintre executivii Google a criticat deschis Apple, pentru faptul că producătorul iPhone-ului preferă să-şi ţină utilizatorii „prizonieri” în cadrul propriului ecosistem şi nu-i lasă să comunice cu cei care au smartphone-uri cu Android. Şeful pe partea de sisteme de operare şi ecosisteme de la Google, Hiroshi Lockheimer, a luat în vizor Apple, pe care o critică pe Twitter pentru că iMessage nu foloseşte RCS (Rich Communication Services) pentru a comunica direct cu aplicaţia de chat dezvoltată de Google pentru Android. RCS este un standard modern de comunicare, ce poate înlocui SMS. Acesta oferă unele din funcţiile moderne ale aplicaţiilor de chat, precum formatarea textului sau trimiterea de fişiere multimedia.

Lockheimer spune că Apple preferă strategia izolării pentru a-şi ţine utilizatorii prizonieri şi că, din cauza faptului că mulţi adolescenţi folosesc iMessage, care este considerat „cool”, utilizatorii de Android (care, de altfel, sunt în număr mult mai mare) s-ar simţi ostracizaţi.

În urma procesului cu Epic, au ieşit la iveală o serie de email-uri ale şefilor Apple, care susţin ideea că Apple a ales această strategie pentru că are mai multe de câştigat decât de pierdut, cum a spus chiar Phil Schiller.

Craig Federighi a spus şi el că, dacă iMessage ar exista pe Android sau ar comunica cu Android, părinţii care deţin un iPhone ar putea să le cumpere copiilor un telefon cu Android în locul unui iPhone.

Postarea critică de pe Twitter a lui Hiroshi Lockheimer a fost preluată de alţi reprezentanţi Google şi chiar de conturile oficiale ale companiei, semn că este o ofensivă organizată, menită să creeze o imagine negativă pentru Apple şi să pună presiune pe producătorul iPhone-ului, pentru a obţine un avantaj pentru Android.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.