RĂZBOI între Cîțu și Orban, care acuză EPURĂRI POLITICE în PNL și Parlament

Premierul Florin Cîțu îi răspunde președintelui PNL, Ludovic Orban, care acuză epurări politice în partid, după ce omul său, Laurențiu Leoreanu, a pierdut funcția de vicepreședinte al Camerei Deputaților în favoarea lui Florin Roman, cel susținut de Florin Cîțu.

Este o exagerare. Și în trecut s-a făcut acest lucru. Sunt voturile colegilor. E păcat că președintele PNL nu respectă votul colegilor„, a spus Florin Cîțu.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, miercuri, după ce Florin Roman a câştigat cursa internă pentru a fi nominalizat ca vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, că echilibrul din partid a fost rupt şi acuză epurări în cadrul formaţiunii.

Echilibrul care trebuie să asigure funcţionarea coerentă a grupurilor parlamentare, prin reprezentarea tuturor tendinţelor din partid, a fost rupt, într-un demers care seamănă cu o epurare pe motiv de susţinere politică pentru mine”, a declarat, miercuri, preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, liderul PNL.

Victoria de astăzi este o victorie a la Pirus a grupării Cîţu şi arată că cei care îl sfătuiesc pe premier nu înţeleg cum funcţionează grupurile parlamentare şi cum poate fi asigurată coeziunea, acţiunea unitară a grupurilor parlamentare. În ce mă priveşte, vă spun că pentru mine astăzi este o zi în care cei care s-au grăbit să câştige nişte funcţii au afectat foarte mulţi de-ai mei. Gândiţi-vă că Laurenţiu Leoreanu a obţinut 42 de voturi, Virgil Guran a obţinut 18 voturi din 40 de senatori. Existenţa acestui echilibru reclamă totdeauna o discuţie, o negociere şi nu o încercare de a acapara toate poziţiile şi o încercare de a elimina din orice funcţie de reprezentare, de conducere de la nivelul camerelor colegi care sunt alături de mine în competiţia pentru congres”, a adăugat preşedintele PNL.

Acesta a precizat că voturile din grupurile parlamentare nu îi vor afecta campania internă.

Aceste voturi din grupurile parlamentare nu vor afecta campania, îmi duc în continuare campania cu aceeaşi hotărâre, cu aceeaşi dedicare pentru PNL, cu acelaşi mesaj de creştere a performenţei guvernamentale şi de asigurare a unei guvernări care să aducă mult bine în viaţa românilor”, a adăugat Ludovic Orban.

Florin Cîțu s-a impus și în lupta pentru Senat. Alina Gorghiu și Nicolae Neagu, candidații propuși de tabăra Cîțu, au fost votați vicepreședinți.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.