Spread the love

Odată cu intrarea în noului sezon estival 2018, începând de sâmbătă, 16 iunie – Regia Autonomă de Transport în Comun Constanța redeschide linia turistică – City Tour, care va rămâne în circulație până pe 15 septembrie.

„Acest proiect este realizat împreună cu Primăria Municipiului Constanța și Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime” S.A în cadrul proiectului „CIVITAS PORTIS“ cu intenția de a lega orașul Constanța, Portul Constanța și stațiunea Mamaia. Linia estivală “City Tour”, va circula pe noul traseu: Gară CFR – Piața Far – Poarta 5 – Silozurile Saligny (incinta Port) – Cuibul Reginei (incinta Port) – Portul Turistic Tomis – bd. Elisabeta – str. Termele Romane – str. Negru Vodă – str. Mircea cel Batrân – bd. Mamaia până la Tabăra Turist (Hotel Caraiman) din Stațiunea Mamaia. Noua linie va fi deservită de 6 autobuze etajate cu plecări din Mamaia (Tabăra Turist) cu o frecvență de 25 de minute, astfel: 16 iunie – 30 iunie – program 09:00 – 18:00; 1 iulie – 31 august – program 09:00 – 22:00; 1 septembrie – 15 septembrie – program 09:00 – 18:00“, spun cei de la RATC.

Conducerea Regiei precizează că autobuzele City Tour vor circula pe principiul Hop On / Hop Off. Marele avantaj pentru pasageri este posibilitatea întreruperii traseului turistic pentru vizitarea obiectivelor de interes și continuarea călătoriei cu un alt autobuz etajat, din oricare stație, în prețul biletului achitat inițial.

„Autobuzele City Tour includ în ruta lor 100 de obiective turistice importante din orașul Constanța și din stațiunea Mamaia: Silozurile Anghel Saligny, Vechea Bursă Maritimă, Gara maritimă, Cuibul Reginei, Muzeul de Istorie și Arheologie, Edificiul roman cu mozaic, Moscheea Carol I, Cazinoul, Acvariul, Farul Genovez, Portul turistic “Tomis”, Delfinariu, Satul de Vacanță, Cazinoul din Mamaia și altele pe care va invitam sa le descoperiți alături de noi“, mai arată RATC.

Prețul pentru o călătorie cu autobuzele etajate este de 3 lei și pentru toată ziua (hop on / hop off), 5 lei. Biletele se găsesc la chioșcuri RATC, dar și direct la conducătorii autobuzelor etajate. Pe linia estivală “CiTy Tour” gratuitățile și abonamentele nu sunt valabile, deoarece este traseu turistic. De asemenea, RATC Constanta prelungește Linia 100 (cu plecare de la Gara CFR) până în stațiunea Mamaia (Tabăra Turist). Astfel, linia „100 Mamaia” va circula în perioada 16 iunie – 15 septembrie pe traseul: Gara CFR – bulevardul Alexandru Lăpușneanu – City Park – stațiunea Mamaia până la Tabăra Turist, fiind deservită de 9 autobuze în program 05:15 – 23:00, de luni până vineri, 05:45 – 23:00 sâmbătă, duminică și sărbătorile legale, cu plecări din Gară, cu o frecvență de 10 de minute. Durata cursei va fi de 80 de minute. Prețul pentru o călătorie este de 1,5 lei. Abonamentele și gratuitățile emise pentru linia 100 sunt valabile și în stațiunea MAMAIA.

CITEȘTE ȘI:

Constanța va putea fi admirată de la înălțime: RATC introduce autobuzele etajate. Portul Constanța, introdus în traseu!

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *