Spread the love

Pentru că ne aflăm în Anul Centenar, Regia Autonomă de Transport în Comun (RATC) Constanța le-a pregătit atât turiștilor, cât și constănțenilor, o călătorie inedită în trecut. Concret, aniversarea celor 100 de ani de România le aduce constănţenilor, dar şi turiştilor, un ghid al orașului, disponibil prin aplicaţia gratuită „CiTy TOUR Constanța”. Ghidul text și audio vă va purta prin călătoria celor 100 de obiective turistice de vizitat din Constanța: Gara Maritimă, Cuibul Reginei, Farul Genovez, Moscheea Carol I, Cazinoul, muzeele, dar şi multe alte atracţii sunt disponibile pe orice telefon cu sistem de operare Android, prin aplicaţia „CiTy TOUR Constanța”.

Cele 100 de obiective turistice din Constanța și stațiunea Mamaia sunt cele prezentate și în harta CiTy TOUR, lansată de Regia Autonomă de Transport în Comun Constanța, la începutul săptămânii trecute. Aplicația a fost dezvoltată de RATC Constanța împreună cu Comunitatea Elenă Elpis Constanța și Uniunea Armenilor din România, sucursala Constanța.

„Mulțumim, de asemenea, tuturor celor care ne-au ajutat dar au ales să rămână anonimi, și vă invităm să dezvoltăm împreună acest ghid. Paşii sunt simpli. Practic, oricine urcă la bordul autobuzelor etajate CITY TOUR se poate conecta gratuit la internet prin reţeaua wi-fi din mijloacele de transport în comun. Alegeți rețeaua wi-fi RATC_Constanța și scanați codul QR de pe spătarul scaunului din față sau căutați direct aplicația în “MAGAZIN PLAY”. Aplicația sincronizează poziția telefonului cu sistemul GPS al autobuzului. În momentul atingerii punctelor de interes predefinite, ghidul audio pornește automat. Trebuie să vă asigurați că aveți activată funcția de localizare. Fie că alegeți să citiți, fie că optați pentru ghidul audio, informațiile despre obiectivele întâlnite pe traseu sunt ușor accesibile. Dacă doriți să reluați informațiile sau doriți să ascultați o anume descriere, accesați butonul „play”, situat în partea de sus a ecranului. Dacă telefonul este setat pentru limba română, vocea se va auzi automat, cu textele aferente. Dacă telefonul este setat în altă limbă, se activează varianta în engleză. Aplicația City Tour Constanţa va primi update-uri periodice și de aceea, așteptăm criticile constructive și sugestiile voastre pe email-ul comunicare@ratc.ro. City Tour Constanţa! Haideţi cu noi, în călătoria celor 100 de ani de poveste“, precizează reprezenanții RATC.

CITEȘTE ȘI:

RATC reintroduce autobuzele etajate. Noutatea din acest an o reprezintă introducerea Portului Constanța în traseu!

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *