Rata de vaccinare s-a PRĂBUȘIT: Activitatea centrelor de vaccinare a SCĂZUT la 45%! Gheorghiță (CNCAV): „Nu avem cum să facem mai mult…”

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a vaccinării anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, a informat, marţi, că a transmis o adresă către toate Direcţiile de sănătate publică din ţară privind propuneri de reducere a programului de lucru sau chiar sistarea temporară a activităţii în unele centre de imunizare, în condiţiile în care 45% din acestea au o activitate „medie” şi „scăzută”.

Am făcut o evaluare, cu ajutorul colegilor din CNCAV, a activităţii şi eficienţei centrelor de vaccinare din cele 1.499 de fluxuri, adică peste 996 de centre de vaccinare. 45% din aceste centre au o activitate medie şi scăzută, însemnând că vaccinează sub 50% din capacitatea fluxului. Ca atare, pentru a optimiza activitatea centrelor de vaccinare, ieri am transmis către toate Direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti o adresă prin care rog reevaluarea activităţii centrelor de vaccinare, cu mai multe propuneri. Pe de o parte, fie de reducere a programului de lucru în acele centre şi constituire de echipe mobile care să vaccineze fie în activităţile de vaccinare door to door, din uşă în uşă, în mod deosebit în mediul rural sau alte tipuri de activităţi de vaccinare ce presupun deplasarea unor echipe mobile sau, în anumite centre care nu mai au adresabilitate, chiar sistarea temporară a activităţii acestora, tocmai pentru a fi eficienţi în ceea ce priveşte persoane vaccinate, respectiv costuri”, a afirmat şeful CNCAV, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

El a adăugat că, în prezent, nu mai sunt centre de vaccinare anti-COVID care să aibă listă de aşteptare. Potrivit lui Valeriu Gheorghiţă, funcţionează 1.144 de fluxuri de vaccinare cu ser de la compania Pfizer, 153 de fluxuri – Moderna, 154 de fluxuri – AstraZeneca şi 48 de fluxuri – Johnson&Johnson, în afară de cabinetele de medicină de familie şi evenimentele de tip maraton.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat marți că explicația pentru scăderea numărului de noi persoane care se prezintă zilnic la vaccinarea anti-coronavirus o reprezinta neîncrederea populației în autorități.

Eu sunt mulțumit. Noi am depus un efort important să creăm infrastructura (…) În momentul de față, doar cine nu vrea nu se vaccinează. Nu avem cum să facem mai mult decât oamenii înțeleg ce trebuie să facă. Dacă ritmul de vaccinare a scăzut cred că dorința de vaccinare de fapt a scăzut și nu are legătură cu organizarea efectivă, logistică dacă vreți, cred că (nu are legătură) nici cu campaniile de comunicare neaparăt, aș îndrăzni să spun. Problema fundamentală este în ceea ce privește încrederea oamenilor, diminuată în zeci de ani, față de autoritate în general și acest lucru nu se câștigă peste noapte, este o problemă în general cu intenția de vaccinare cu toate vaccinurile, nu doar cu COVID-19”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Vaccinarea anti-Covid la Piaţa Obor din București vine cu o porție gratis de mici cu muştar

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunțat că, începând de vineri în Piaţa Obor va funcționa un centru de vaccinare anti-Covid mobil, iar fiecare persoană imunizată va primi și „o porție gratis de mici cu de toate și o apă răcoritoare”.

Așa cum s-au legat lucrurile, celebrul nostru târg plin de istorie, Oborul, va fi o nouă atracție: vaccin cu mici cu muștar. E pe bune, nu-i o glumă. De ceva timp, cei 2 viceprimari au pornit demersurile pentru a deschide un centru de vaccinare în această locație, ce este probabil «cea mai vizitată» de bucureșteni. Scopul dorit: să oferim acces ușor la imunizare tuturor categoriilor sociale. Spre surpriza tuturor, antreprenorii deținători ai rețetei celebrilor «mici de la Obor» vor să susțină campania de vaccinare: pentru fiecare vaccinat, o porție gratis de mici cu de toate și o apă răcoritoare”, a scris primarul Radu Mihaiu pe pagina sa de Facebook.

El a precizat că centrul va fi deschis vineri iar serurile disponibile sunt de la Pfizer și Johnson & Johnson:

Vineri, deschidem «Caravana de la Obor» – un nou centru de vaccinare mobil, unde oamenii se pot vaccina rapid și fără programare. Avem Pfizer și Johnson & Johnson, serul într-o singura doza. Programul centrului: Vineri și Sâmbătă (11 si 12 iunie): 8-20. Duminică: 8-18. Hai să avem sănătate…și poftă bună.”

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Rata de vaccinare s-a PRĂBUȘIT: Activitatea centrelor de vaccinare a SCĂZUT la 45%! Gheorghiță (CNCAV): „Nu avem cum să facem mai mult…”

  • vineri, 23 iulie 2021 la 04:23
    Permalink

    Ba da dl Gheorghiță. Puteți sa ne împușcați ca doar sunteți militar ce naiba!?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *