Rata de vaccinare din România a ajuns la 20%. Gheorghiță (CNCAV) anunță MARATONUL vaccinării. Imunizarea în masă a copiilor, din această vară

Rata de vaccinare la nivel național a ajuns la 20,33%, a anunțat marți coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiță.

La nivel național avem în momentul de față un procent de acoperire vaccinală cu cel puțin o doză de 20,33% din populația eligibilă. De asemenea, avem 11,93% persoane care au fost vaccinate cu o singură doză și 8,39% persoane care au fost vaccinate cu schema completă, cu cele două doze”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Conform acestuia, Bucureștiul are o rată de vaccinare de 31%:

Municipiul București în momentul de față este cu o rată de acoperire vaccinală de 31%. Dacă comparăm cu rata de acoperire din celelalte județe, nu municipii, este cea mai mare rată de vaccinare din țară. Este urmat de județul Cluj, cu 28%, Timiș 22%, Brașov 22%, Sibiu 21%, Constanța 21%. Sunt primele șase județe cu rată de acoperire peste media națională”, a mai spus coordonatorul campaniei de vaccinare.

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că de vineri ar putea fi introdusă o nouă modalitate de vaccinare, fără programare, pe baza bonurilor de ordine eliberate de fiecare centru de vaccinare.

Începând de vineri, din 7 mai, ne propunem să avem următoarea modalitate de prezentare la centrele de vaccinare. Pentru că vinerea se face aprovizionarea centrelor de vaccinare pe perioada zilelor de sâmbătă, duminică și luni, foarte probabil că vom stabili următoarea modalitate: persoanele de peste 60 de ani se vor prezenta direct la centrele de vaccinare, fără programare. De asemenea, restul persoanelor care doresc să se vaccineze se vor prezenta după ora 14.00, până la ora 20.00, fără programare. Menționez: persoanele de peste 60 de ani se pot prezenta pe tot parcursul programului de lucru de la 8.00 dimineața până la 20.00”, a declarat marți Valeriu Gheorghiță.

Conform acestuia, prioritate vor avea persoanele programate prin platformă care au deja un loc ocupat și trebuie să aibă vaccinul asigurat.

Suplimentar, în funcție de capacitatea de vaccinare a centrului, vor fi eliberate bonuri de ordine celor care se prezintă direct la centrele de vaccinare. Adică, un centru dacă are capacitate de vaccinare de 100 de persoane și are 50 de persoane programate va elibera bonuri pentru 50 de persoane. Cei care se prezintă suplimentar pot să fie trecuți pe o listă separată și să se prezinte a doua sau a treia zi”, a precizat Gheorghiță.

Acesta susține că este posibil ca această modalitate să ducă la o creștere a numărului de doze irosite.

În felul acesta vom merge pe o estimare medie a consumului, pe un interval de trei zile, însă fără să avem garanții că numărul de doze distribuite vor fi consumate pe perioada intervalului de stabilitate al acestor doze”, a mai spus coordonatorul campaniei de vaccinare.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat marți că platforma de vaccinare a fost optimizată. Acesta a anunțat că 500.000 de persoane care au fost în lista de așteptare și care nu au reușit să-și confirme programarea au fost notificate prin SMS și email.

„În ceea ce privește platforma de programare, după cum știm a fost optimizată la sfârșitul săptămânii trecute și există în acest moment posibilitatea ca o persoană să modifice centrul de vaccinare pentru cea de-a doua doză, pentru rapel. De asemenea, au fost transmise celor 500.000 de persoane care au fost în lista de așteptare și care nu au reușit să-și confirme programarea, au fost notificate prin SMS și email. De asemenea, au fost în total transmise peste 709.000 de SMS-uri către persoanele care au fost în listele de așteptare și care nu și-au finalizat programarea. Diferența este din cauza beneficiarilor care au declarat același număr de telefon”, a declarat marți Valeriu Gheorghiță.

Preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a dat detalii despre maratonul vaccinării care va avea loc în zilele următoare:

În perioada 4-11 mai, în cele şapte spitale militare din Bucureşti, Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara se desfăşoară un maraton al vaccinării în care orice persoană care doreşte să se vaccineze se prezintă direct la centrul de vaccinare cu Cartea de Identitate sau cu un document de identitate valabil pentru a se vaccina. Încurajăm ca toţi cei care doresc să se vaccineze să se adreseze acestor unităţi medicale, acestor centre de vaccinare. Este un efort pe care colegii noştri îl fac şi mi-aș dori să fie un succes. Cred că în felul acesta putem să asigurăm un număr cât mai mare de persoane vaccinate„, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, Valeriu Gheorghiţă.

Primul maraton va avea loc în municipiul București, în perioada 7-9 mai, în cele două locații deja anunțate, Sala Palatului și Biblioteca Națională.

Sunt 50 de cabinete de vaccinare, vaccinul distribuit va fi cel de la compania Pfizer, sunt 1000 de voluntari înscriși la acest demers.”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiță, anunță că imunizarea în masă a copiilor va începe chiar din această vară.

„Ne aşteptăm ca în următoarele zile FDA (Food and Drug Administration – Agenţia Medicamentului din SUA) să acorde această autorizare şi foarte probabil că, în perioada lunii următoare, şi Agenţia Europeană a Medicamentului va elibera această autorizare, aşa încât avem o perspectivă cât se poate de clară ca din această vară să putem vaccina şi persoanele din grupa de vârstă 12 – 15 ani, care, evident, îşi doresc să se vaccineze prin acordul părinţilor„, a precizat şeful CNCAV”, a declarat Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că, începând de vineri, oamenii se vor putea prezenta la centrele de vaccinare fără programare. Pentru a da un imbold campaniei de vacccinare, Gheorghiță îmbracă halatul de medic și va vaccina la un centru din București.

Începând de vineri ne propunem să avem următoarea prezentare la centrele de vaccinare: persoanele de peste 60 de ani se vor prezenta direct la centrul de vaccinare fără programare pe tot parcursul zilei, iar după ora 14.00 se vor prezenta cei de până în 60 de ani. Este posibil ca această modalitate de vaccinare să crească numărul de doze irosite pentru că noi vom merge pe o estimare a numărului de doze alocate fiecărui centru de vaccinare. Este posibil să treacă perioada de stabilitate a vaccinului. Avem în mai multe localități organizate maraton de vaccinare, inclusiv în București. Chiar și eu voi vaccina, vineri, la Sala Palatului din București.”, a spus Valeriu Gheorghiță.

105 operatori economici au demarat activitatea de vaccinare la sediile proprii

Vicepreşedintele CNCAV, Andrei Baciu, a anunţat, marţi, că 105 operatori economici au demarat activitatea de vaccinare la sediile proprii, find deja imunizate peste 5.000 de persoane. Andrei Baciu a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că activitatea de imunizare a angajaţilor a demarat deja la 105 operatori economici, 31 fiind din domeniul HoReCa. Activitatea se derulează cu ajutorul a 47 de echipe s-au deplasat către aceşti operatori economici. În total, au fost vaccinate până acum 5.011 persoane, ele mai multe, respectiv peste 1.800, în Bucureşti. Au mai fost vaccinate multe persoane în Bihor, Dolj şi Braşov.

Cei mai mulţi operatori economici care au demarat activitatea sunt în judeţele Alba şi Hunedoara, respectiv câte 15.

Sunt şi judeţe unde această activitate încă nu a demarat şi aş profita de ocazie pentru a încuraja această activitate”, a declarat Baciu.

România se află, marți, pe locul șase în Uniunea Europeană și pe locul 18 în lume, în privința persoanelor din țară vaccinate cu ambele doze, a declarat vicepreședintele CNCAV, Andrei Baciu. Andrei Baciu a spus că România se află pe locul șase în Uniunea Europeană și pe locul 18 în lume în privința vaccinării.

România ocupă locul 6 la nivelul UE cu privire la campania de vaccinare. Ne referim la vaccinarea persoanelor cu ambele doze, ceea ce asigură schema completă maximă de imunizare, și la nivel global ocupă locul 18”, a spus Baciu.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghță, a precizat că cele câteva zeci de persoane vaccinate marți cu ser de la Johnson&Johnsons sunt considerate persoane imunizate complet, acest vaccin fiind monodoză.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *