Răsturnare a majorității în Consiliul Local: PMP-iștii și liberalii, în aceeași tabără? Palaz: „De la discuții la împăcare, e cale lungă!” Huțucă: „Este un semn faptul că PMP-iștii nu participă la ședința Consiliului Local”

Se apropie alegerile și, cu ocazia asta, se presupune o nouă coagulare a dreptei. Conducerea PNL a discutat recent cu Traian Băsescu în vederea unei colaborări și viitorul presupus parteneriat va fi testat la nivel local.

Experimentul pare să fie interesant la Constanța, unde liberalii și PMP-iștii lui Claudiu-Iorga Palaz sunt la cuțite. Întrucât ordinul se execută, nu se discută, vechile răfuieli ar putea fi uitate și consilierii, inițial cei din Consiliul Local Municipal, ar bate palma chiar în câteva zile, cu prilejul ședinței ordinare din luna ianuarie. O astfel de situație ar răsturna majoritatea din CLM, unde PSD are 13 mandate de consilier, PNL – 8 (dacă îi excludem pe consilierii Romeo Rezeanu și Horia Căliminte, aflați la rândul lor în conflict cu PNL), 3 sunt de la PMP și unul independent. La un raport de 13 vs. 12, ar rămâne bătaia pe Rezeanu și Căliminte care să asigure majoritatea. Dacă aceștia ar vota la braț cu PNL, primarul Decebal Făgădău ar avea serioase probleme.

Consiliul Local Municipal Constanța

Tomac (președinte PMP) exclude orice colaborare!

Din discuțiile pe acest subiect avute cu PMP-iștii și liberalii, reținem că primii se lasă greu, însă ceilalți ar fi tentați. Potrivit președintelui PMP, Eugen Tomac, lucrurile sunt clare: nici o colaborare!

„Nu! PMP are propria identitate, se pregătește de o bătălie importantă, alegerile europarlamentare și nu avem nici un fel de discuții cu nimeni pentru nici un fel de alianță electorală în acest moment. Amintesc că am propus și liderilor PNL și liderilor USR în toamna anului trecut să creăm un pol anti PSD, ca alternativă la actuala guvernare, ambele partide au refuzat prin tăcere propunerea pe care am făcut-o, prin urmare nu avem nici un fel de proiecte comune cu alte partide în această perioadă. Singurul lucru care ne interesează este să ne pregătim pentru alegerile europarlamentare”, a spus președintele PMP, Eugen Tomac, pentru TOMIS NEWS.

Huțucă, PNL Constanța: „Este genul de parteneriat care poate fi generat de o decizie la nivel național”

Dacă Tomac este tranșant, președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, ne-a precizat că, în ultima perioadă, s-a sesizat o apropiere solidă între cele două partide.

„Este o temă care nu a fost abordată niciodată în Biroul Executiv al partidului și nici în Biroul Politic Național, dar, în schimb, în ultima perioadă foarte multe proiecte parlamentare ale PNL au avut sprijinul PMP, chiar și atacurile la Curtea Constituțională s-au făcut cu sprijinul PMP și colaborarea devine cumva tot mai strânsă și se îndreaptă spre o formă de alianță, de parteneriat, dar, repet: în structurile statutare ale partidului nu a fost niciodată abordat subiectul”, a spus Bogdan Huțucă, pentru TOMIS NEWS.

După cum vom vedea mai jos, PMP-iștii au anunțat că nu vor participa la următoarea ședință a Consiliului Local Municipal și, în opinia lui Huțucă, este un semn că, la nivel local, se fac primii pași spre alianță.

„Suntem adversari politici în acest moment și e și normal să fie așa, dat fiind faptul că noi suntem principalii opozanți ai PSD la Constanța, iar el a ales o poziție de alianță cu PSD. Este genul de parteneriat care nu este posibil decât generat de o decizie la nivel național. Dacă cu alte partide se pot genera natural alianțe la nivel local, la nivel de Constanța o alianță cu PMP nu poate fi generată decât de o decizie la nivel național, datorită modului în care sunt poziționate în acest moment cele două partide. (…) Poate fi considerat un astfel de semn! Dar, este o situație punctuală, care, prin poziția de pasivitate a PMP, toată opoziția vine în sarcina PNL!”, a mai spus deputatul Huțucă, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

E groasă pentru PSD: Palaz nu își trimite oamenii la următoarea ședință a CLM!

Primele probleme pentru PSD în CLM ar putea apărea chiar în ședința care va avea loc zilele următoare. Împăcat sau nu cu liberalii, cert este că Palaz ne confirmă că PMP-iștii nu vor participa la această ședință, ceea ce înseamnă că propunerea social-democraților ca Florin Gheorghe să preia șefia RAEDPP, cel mai probabil, va pica la vot. Astfel, Florin Gheorghe devine prima victimă în aceste poziționări.

„Deocamdată, sunt discuții, nu s-a luat nici o decizie clară. Dar, cu Florin Gheorghe, pot să o confirm, este real: nu îl vom susține și nici nu vom merge la ședință! Garantat! În rest, sunt discuții, eu nu am spus că mă împac cu liberalii. De la discuții la împăcare e cale lungă. Nu te împaci peste noapte! Una e să ai discuții, alta e să te împaci! Să vedem cum evoluează lucrurile… nu am spus că mă împac cu liberalii, să vedem care e poziția lor, asta e important”, a spus președintele PMP Constanța, Claudiu Palaz, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

Curtații momentului: Rezeanu și Căliminte. „Palaz îi va condiționa pe liberali să îl susțină la alegerile locale!”

Deveniți, din nou, vedete în Consiliul Local, Romeo Rezeanu și Horia Căliminte sunt pâinea și cuțitul în această ecuație. Numai că liberalii au decis cum nu se putea mai prost să se răfuiască din nou cu aceștia. Excluși cu mare tămbălău din PNL, în 2017, Rezeanu și Căliminte și-au câștigat dreptatea în instanță și au revenit în Consiliul Local. Recent, liberalii i-au exclus din nou și insistă la prefectul Dan Jeacă să îi trimită pe aceștia la plimbare. În ciuda insistenței liberalilor, povestea de la Prefectură cu Rezeanu și Căliminte va fi una de lungă durată și, cu cât cei doi vor mai fi membri în CLM, cu atât liberalii vor avea mai multe probleme.

Rezeanu se arată dezamăgit de presupusa viitoare realitate politică și consideră că Palaz le va forța astfel mâna liberalilor să îl susțină la alegerile locale.

„Noi am contestat, dacă prefectul ține seama de contestația noastră nu va da drumul la hârtie, dacă nu îi dă PNL trebuie să se conformeze, noi vom contesta în justiție și tot așa… Prefectul poate să constate că noi nu mai suntem membri PNL, ca atare emite un ordin de înlocuire a noastră. Nu știu, dacă nu ne scot în ședința asta, la următoarea cred că vor supune la vot… O să fie interesant, ideea este că nu mi se pare corect ce a făcut PMP acum! După ce și-au bătut joc de constănțeni doi ani de zile acum își spală păcatele… Lumea uită până la alegeri și iar iese Palaz și ne strică… nu mai zic… În mod sigur, o să pună condiția să îl sprijine la alegerile pentru primar! Ce spune alianța asta după ce s-au bălăcărit? Noi chiar am respectat agenda cetățeanului la virgulă, pe noi nu ne-a interesat nici ce a zis ăla sau ălălalt și ne vom bate cu ei!”, a spus Romeo Rezeanu, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *