Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, le-a trimis tuturor parlamentarilor o scrisoare în care îi informează că vor primi lunar informații legate de execuția bugetară, evoluția datoriei publice și evoluția inflației. Decizia ministrului vine după Guvernul a fost acuzat de parlamentari PSD că nu este transparent în legătură cu destinația banilor luați cu împrumut de România de pe piețele internaționale.

Ca răspuns la scrisoarea lui Cîțu, deputatul social-democrat constănțean George Vișan, membru al comisiei de buget-finanțe din Camera Deputaților, se întreabă ce l-a oprit până acum pe ministru să comunice până acum cu Legislativul.

„Stimate domnule ministru, ce v-a reținut să comunicați cu noi până acum? Cum explicați refuzul prezentării dumneavoastră la audierea din cadrul Comisiei Economice din Senat? Cum aș putea să vă cred că veți respecta această așa-zisă promisiune, mai ales că până acum nu ați dat dovadă de transparență în luarea deciziilor care privesc finanțele țării? De asemenea, nu vă pot bănui de onestitate, când la fiecare poziție publică nu ați ratat ocazia să vă exprimați într-un mod cât se poate de nepoliticos și adesea agresiv, cu privire la politicile fiscale ale partidului din care fac parte! Sper totuși că, măcar în al doisprezecelea ceas, să fiți onest și corect când veți face referire la ceea ce Partidul Social Democrat a făcut pentru români și economia României!”, a transmis George Vișan.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *