Spread the love

Candidatul Alianței USR – PLUS pentru funcția de primar al municipiului Constanța, Stelian Ion, a lansat duminică programul electoral. Printre punctele propuse, la capitolul cultură, Stelian Ion a ridicat-o la fileu pentru contracandidatul Uniunii Elene din România, președintele comunității elene Elpis Constanța, Anton Antoniadis. Stelian Ion a subliniat faptul că se impune o atenție deosebită pentru teatrul Elpis, administrat de comunitatea elenă din Constanța și a continuat cu… restaurarea malului de pe faleza plajei Modern, care în prezent se surpă în ritm accelerat. Detalii, AICI!

Surparea malului pune în pericol clădiri-monumente istorice, precum biserica Metamorphosis, teatrul Elpis și alte clădiri din zonă. Practic, prăbușirea malului ar însemna că orașul Constanța ar pierde definitiv aceste clădiri.

Comunitatea elenă din Constanța a comandat un studiu de fezabilitate, iar concluzia este că lucrările de consolidare trebuie demarate urgent. De altfel, această consolidare face parte din programul electoral al lui Antoniadis, care a reacționat la scurt timp după conferința lui Stelian Ion:

Domnul candidat Stelian-Cristian Ion a vorbit astăzi despre acordarea, în mandatul administrativ 2020 – 2024, unei atenții deosebite pentru teatrul Elpis, administrat de comunitatea elenă din Constanța, pe care cu onoare și responsabilitate o reprezint și o conduc. De asemenea, a vorbit și despre consolidarea malului din dreptul respectivului teatru și a bisericii Metamorphosis. Amintesc că despre erodarea îngrijorătoare a malului trag semnale publice de alarmă de mai bine de două luni, restaurarea fiind un obiectiv primordial atât în programul meu electoral, cât și o urgență pentru orașul Constanța, în general, întrucât vorbim de clădiri monumente istorice pe care riscăm să le pierdem. Prin declarațiile de astăzi ale domnului Stelian-Cristian Ion, salut faptul că semnalele de alarmă trase de comunitatea elenă din Constanța au avut ecou. De asemenea, ne așteptăm ca declarațiile domnului candidat să nu fie doar de natură electorală și, după 27 septembrie, așteptăm consilierii locali municipali ai USR-PLUS să se zbată, alături de consilierii locali municipali ai Uniunii Elene din România, pentru aceste obiective ale comunității elene din Constanța și ale Constanței”, a transmis Antoniadis.

PE ACELAȘI SUBIECT:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *