Răspunderea guvernamentală, angajată și pentru BUGETUL DE STAT. Dobre (PRO România): „Probabil, la PNL, încălcarea Constituției o să devină o formalitate…”

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că, până la începutul săptămânii viitoare, va lua o decizie în privinţa modului de adoptare a proiectului bugetului de stat pe 2020, fie prin procedură parlamentară, fie prin angajarea răspunderii Guvernului, procedură la care s-a apelat în cursul zilei de ieri pentru o serie de proiecte.

„Obiectivul nostru este de a adopta proiectul bugetului de stat şi proiectul asigurărilor sociale de stat până la 31 decembrie. Dacă constatăm că vom reuşi să atingem acest obiectiv prin dezbaterea obişnuită în Parlament, vom apela la dezbaterile din Parlament, când vom fi convinşi că luăm decizia corectă”, a spus Orban.

În Parlament, acest anunț a început să producă rumoare, întrucât procedura de răspundere guvernamentală începe să… devină un obicei.

CITEȘTE ȘI:

Dacă unii parlamentari strâmbă din nas, alții sunt mai vehemenți, cum sunt cei de la PRO România, care consideră că Orban nu își poate asuma răspunderea pe legea bugetului de stat.

CITEȘTE ȘI:

„Nu își poate asuma răspunderea pe legea bugetului de stat și a asigurărilor sociale! Probabil, la PNL, încălcarea Constituției o să devină o formalitate… Eu sper să nu se întâmple asta, să se dezbată proiectele. Dar, nu avem un calendar… mai sunt două săptămâni până la Crăciun… O să vedem la momentul oportun ce va însemna partea de buget”, a spus deputatul constănțean al PRO România, Mircea Titus Dobre, pentru TOMIS NEWS.

Liberalii vor asumarea răspunderii guvernamentale!

Evident, în tabăra liberală există susținere pentru Ludovic Orban. De exemplu, președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, a transmis joi seară faptul că dacă venim cu bugetul în Parlament, parlamentarii PSD vor veni cu zeci de mii de amendamente populiste doar de dragul de a strica echilibrul bugetar.

„Salut decizia guvernului Orban de a-și trece bugetul pe 2020 prin asumarea răspunderii. Dacă venim cu bugetul în Parlament, parlamentarii PSD vor veni cu zeci de mii de amendamente populiste doar de dragul de a strica echilibrul bugetar. România nu își mai permite experimente populiste, este nedrept ca politicienii de astăzi să se împrumute masiv pentru a cumpără voturile cetățenilor, în condițiile în care banii vor fi plătiți tot de noi și de copiii noștri. Avem nevoie de predictibilitate fiscală, avem nevoie de un buget echilibrat și trebuie să nu mai risipim resursele destinate investițiilor din Educație, Sănătate și Infrastructură”, a transmis Bogdan Huțucă.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *