Răsăuțeanu (PSD): „Lucrările de modernizare ale sistemului centralizat de termoficare din Constanța trebuie să înceapă urgent!”

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a convocat Consiliul Local Municipal în ședință de îndată, miercuri, începând cu ora 12.00. La ședință au fost prezenți toți cei 27 de consilieri locali municipali. Pe ordinea de zi au fost 10 proiecte de hotărâre și ședința a fost condusă de consilierul liberal Costin Avătavului. Proiectul de hotărâre privind aprobarea prețului local al energiei termice furnizată de către Societatea Termoficare Constanța SRL în municipiul Constanța începând cu data de 01.09.2021 a fost adoptat de consilierii locali, cu 19 voturi pentru și 8 împotrivă. Astfel, noul preț local al gigacaloriei este de 1.034 de lei.

Consilierul local social-democrat, Costin Răsăuțeanu, a contestat proiectul și, după ședință, a transmis faptul că prețul local pentru populație trebuie să fie 230 de lei, având în vedere explozia prețurilor în lanț:

PSD Constanța a spus NU majorării prețului la gigacalorie! În ședința de astăzi, grupul consilierilor PSD a votat ÎMPOTRIVA propunerii celor de la PNL și USR de a MAJORA prețul local al energiei termice la 1034,78 lei! Am solicitat PNL și USR să susțină amendamentul PSD ca prețul local pentru populație să fie de 230 de lei având în vedere explozia prețurilor în lanț. PNL și USR au RESPINS propunerea noastră! PSD a depus deja în Parlament proiectul de lege în procedură de URGENȚĂ privind PLAFONAREA prețului la ENERGIE și GAZE, astfel încât să putem avea pentru anul 2022 posibilitatea de a reduce semnificativ prețul local al energiei termice și pentru a evita presiunea pusă pe bugetul orasului nostru! De asemenea, lucrările de modernizare ale sistemului centralizat de termoficare trebuie să înceapă urgent! Peste 50.000 de familii au nevoie de o administrație locală care să intervină prompt și prin măsuri clare! Autoritatea locală trebuie să fie alături de cetățean și să îi înțeleagă nevoile. Orașul trebuie guvernat pentru OAMENI, NU pentru CIFRE! Din păcate, văd doar cinism și lipsă totală de empatie pentru locuitorii orașului nostru. Constat cu regret că actuala alianță Chitac-PNL-USR iși bate pur și simplu joc de constănțeni”, a transmis Răsăuțeanu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

One thought on “Răsăuțeanu (PSD): „Lucrările de modernizare ale sistemului centralizat de termoficare din Constanța trebuie să înceapă urgent!”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *