Răsăuțeanu (PSD), după înfiorătoarea ședință a Consiliului Local: „Constănțenii vor fi, efectiv, JECMĂNIȚI! S-au OPUS până și tratamentului pentru copiii cu autism!”

Regulamentul parcărilor care a fost adoptat vineri în ședința Consiliul Local Constanța și care scandalizează orașul de două luni este intens criticat de liderul consilierilor social-democrați, Costin Răsăuțeanu. Cei de la PSD au depus o serie de amendamente la proiect, toate respinse. De asemenea, consilierii puterii nu au știut să explice cum va fi implementat acest proiect și de ce este nevoie ca proprietarii de autoturisme să ajungă, printr-o așa-zisă licitație, la, literalmente, bătaie între ei.

După această ședință, Răsăuțeanu a declarat că primarul Vergil Chițac este… împotriva bunului simț și al faptelor bune, fiind revoltat și de faptul că acesta s-a opus tratamentului copiilor cu autism:

Amendamentele grupului PSD la regulamentul privind organizarea și funcționarea parcărilor au fost respinse de către PNL și USR. Am propus următoarele amendamente: Scăderea tarifului la 2 lei cu TVA pentru zona 0 si 1( centrul orașului si Mamaia). PNL-USR au votat împotrivă. PNL-USR au propus 4 lei; Scutirea zonei 2 ( celelalte zone ale orașului)de plata parcării. PNL și USR au votat, din nou, împotrivă. Au păstrat plata zonei 2; Completarea art.8 cu autovehicule hibrid pentru excepție de la plată; Un singur abonament, o singura zonă, abonament de 100 de lei/luna pentru toată lumea! PNL și USR au votat împotrivă. Au vrut să fie mai scump! PNL și USR au propus 199 lei/399lei; Gratuitate în intervalul orar 18:00-08:00; Gratuitate în zilele de sâmbătă și duminică, inclusiv pentru stațiunea Mamaia. PNL și USR au votat împotrivă. Primaria nu trebuie să se comporte ca o societate comercială care aleargă și tânjește dupa profit. Trebuie sa gândească politici publice! Constantenii deja plătesc taxe si impozite pentru masini. Constănțenii vor fi, efectiv, jecmăniți! Tot în ședința de astazi, am propus primarului ca “Asociația Centru Terapeutic Marea Neagră de sprijin a persoanelor cu AUTISM” să primească în continuare finanțare. Aveau nevoie de 170.000 lei. Dar, nu. Au refuzat! Cei 78 de copii și familiile acestora au rămas de izbeliște, pentru că PNL și USR sunt pur și simplu împotrivă. Știți oare, colegi consilieri, că fiecare zi de terapie pentru copiii cu autism contează și că terapia trebuie sa fie continuă? Sunteti la curent cu complexitatea tratamentelor? Mă îndoiesc. Altfel, ați fi inteles strigătul acestor oameni. Ati răspuns însă cu un ”împotrivă”- marcă de cinism și aroganță. Revoltător. Primăria gestionează Asistenta Socială, trebuie sa fie implicată, nu-și permite postura de observator; primăria deschide uși și găsește soluții, nu pune obstacole, mai ales categoriilor vulnerabile. Dar așa gândesc cei de dreapta! Nu le pasă de cei în nevoie! Am vazut cât de nepasatori sunt cei din administrația locală atunci cand vine vorba de sănătatea copiilor!”, a transmis Răsăuțeanu.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.