Răsăuțeanu (PSD) anunță REFERENDUM pentru abrogarea regulamentului de gospodărire! „Mă bucur că cei de la USR au înțeles că este ILEGAL”

A fost ședință extraordinară, vineri, a Consiliului Local Municipal Constanța, la solicitarea consilierilor USR Constanța. E scandal cât casa în coaliția de guvernare locală, iar neînțelegerile s-au acutizat ieri în cadrul ședinței în care USR-iștii au propus modificarea HCL 77/2021 privind Regulamentul pentru îmbunătățirea activității de gospodărire, protecția mediului, întreținerea și înfrumusețarea municipiului Constanța.

Propunerea nu a trecut. Au fost 9 voturi pentru (USR PLUS), 9 abțineri (PSD+PNL) și 7 împotrivă (PNL).

După ședință, USR-iștii constănțeni au organizat repede o conferință de presă, în cadrul căreia, printre altele, au stabilit că nu vor susține regulamentul în actuala formă, care trebuie abrogat. Tot după ședință, liderul de grup al consilierilor PSD, Costin Răsăuțeanu, a anunțat un referendum local pentru îngroparea definitivă a regulamentului:

„Grupul PSD a solicitat abrogarea HCL 77/2021 pentru că a fost adoptată în afara legii! Nu a interesat pe nimeni! Aspectele de nelegalitate sunt dovedite de OG 21/2002 modificată și completată de legea 273/2020 care spune foarte clar la articolul 12, respectiv articolul 13, că obiectivele vizănd buna gospodărire, întreținere, curățenie și înfrumusețare a localităților pot fi realizate integral sau parțial, prin contribuția directa a cetățenilor și se face cu aprobarea locuitorilor prin REFERENDUM LOCAL! LEGEA spune asta! LEGEA! La un regulament aprobat fără respectarea pașilor legali orice amendament este în afara legii! Populism! Degeaba încercați să reparați o greșeala colosală pe care ați facut-o votând acest regulament abuziv. USR și PNL au făcut posibil ca acest regulament să existe!Hotărârea 77/2021 trebuie abrogată! Urgent! Avem asociații de proprietari din care fac parte pensionari, cu pensii modeste și nu chiar în putere. Este sub orice critică să acceptam așa ceva. In prima varianta ați încălcat legea. De aceea nu am votat! Acum perseverati în ridicol! Trebuie să consultăm asociațiile de proprietari, operatorii economici, cetățenii, instituțiile publice. O astfel de decizie trebuie luată împreună cu cetățenii. Vom demara intălniri cu reprezentanții asociațiilor de proprietari. Constanța are nevoie de un regulament pentru gospodărirea orașului, dar trebuie lucrat atent și echilibrat! Nu vă ascundeți neputința în obligații pe care le ordonați cetățenilor! Este treaba primariei să facă treabă!”, a transmis Răsăuțeanu, care a precizat ulterior pentru TOMIS NEWS faptul că „mă bucur că, în final, USR-iștii au înțeles că am avut dreptate și că regulamentul este ilegal!

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.