Răsăuțeanu (PSD): „Am lăsat liberalilor la cheie peste 40 de proiecte, de peste 800 milioane de lei”

Consilierii locali municipali constănțeni s-au reunit miercuri în ședință extraordinară, cu prilejul căreia au adoptat, printre altele, proiectul de hotărâre privind privind stabilirea prețului local pentru populație al energiei termice furnizată în S.A.C.E.T. de către R.A.D.E.T. Constanța și a subvenției unitare acordate consumatorilor casnici racordați la rețeaua de transport sau la rețeaua de distribuție, pentru perioada 01.11.2020–31.12.2020.

Proiectul a fost adoptat cu 19 voturi pentru și opt abțineri și prevede menținerea prețului pentru gigacalorie, respectiv de 250 de lei. De asemenea, subvenția este stabilită la aproape 288 de lei.

În cadrul acelei ședințe s-au conturat și taberele politice, iar Costin Răsăuțeanu a preluat stindardul opoziției, devenind liderul grupului PSD. Răsăuțeanu a avut o serie de ciocniri cu președintele de ședință, Stere Hira. După această ședință, liderul de grup al PSD a transmis că liberalii au preluat o administrație cu zeci de proiecte în desfășurare și se impune un management eficient:

Am propus scăderea prețului gigacaloriei pentru consumatorul casnic, de la 250 lei la 200 lei. Consilierii PNL și USR -PLUS au votat însă împotriva acestui amendament. Măsurile aberante ale guvernului împotriva industriei HORECA și economiei conexe au afectat grav orașul nostru. Suntem un oraș turistic și trebuie să venim cu măsuri de sprijin specifice pentru agenții economici. Producătorii agricoli sunt și ei afectați. Ne așteaptă o perioadă extrem de grea. Mulți constănțeni suferă financiar, alții intră în șomaj, chiar acum, când vorbim despre aceste teme. Suntem deja în recesiune. Avem nevoie de soluții URGENTE! Le-am lăsat la cheie peste 40 de proiecte cu diferite surse de finanțare de peste 800 milioane de lei. Voi monitoriza atent ca aceste proiecte să fie implementate. Trebuie să pregătim proiecte care să infuzeze capital în economia locală. I-am cerut primarului să solicite resurse financiare guvernului PNL. Este guvernul lor. Are toate pârghiile să o facă. De asemenea, i-am cerut să nu majoreze taxele și impozitele și să se aplece serios asupra atragerii fondurilor europene-oxigen pentru economia locală. În vremurile acestea dificile, de izolare și distantare, solidaritatea trebuie să guverneze orice demers administrativ și politic. Trebuie să fim alături și să sprijinim prin măsuri concrete întreprinzătorii mici și mijlocii. Protejarea locurilor de muncă trebuie să fie un obiectiv național și prioritar”, a transmis Costin Răsăuțeanu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *