Raportul comisiei parlamentare privind alegerile prezidențiale din 2009, amânat, cu scandal, pentru 31 ianuarie 2018. István Antal: „Nu am reușit să finalizăm, au fost dezbaterile pe buget și pe legile justiției”

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a dezbătut și adoptat în ultima ședință din acest an proiectul bugetului de stat și proiectul privind asigurările sociale de stat pentru anul 2018. Totodată, ordinea de zi a cuprins și un vot pe modificarea unui articol din „Hotărârea Parlamentului României nr.39/2017 pentru constituirea Comisiei speciale de anchetă a Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru verificarea aspectelor ce ţin de organizarea alegerilor din 2009 şi de rezultatul scrutinului prezidenţial”. Practic, o comisie de dambla politică, numită popular „anti Băsescu”, comisie susținută vehement de majoritatea parlamentară.

Votul dat se referă la raportul final al comisiei, care „va fi depus la birourile permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului până la 31 ianuarie 2018”. Vorbim de amânarea raportului pe care comisia nu a reușit să îl finalizeze pe parcursul anului, iar votul de adoptare de vineri din Parlament a fost însoțit de critici vehemente, precum cea a senatorului USR, Mihai Goțiu.

„Trageți și lălăiți de comisia asta de mai bine de jumătate de an, scopul ei este strict unul propagandistic. (…) Nu mai e vreun secret că totul face parte dintr-un scenariu de umor negru, care a dus la conceptul „statul paralel”. Azi am votat încă un termen, la doar câteva zile după ce „nașul” conceptului statului paralel, domnul Dan Andronic, a fost trimis în judecată într-un nou dosar, pentru mărturie mincinoasă! (…) Vă dați seama în ce situație va fi această comisie dacă se va dovedi că a fost prelungită și bazată pe baza scrierilor unei persoane condamnate penal? Mulți dintre dumneavoastră ați refuzat să primiți cadou cărțile lui George Orwell. Aceste două cărți fac referire directă la ceea ce se întâmplă cu această comisie specială. (…) Nu vă iluzionați că puteți să manipulați și să mințiți la infinit! Realitatea va rămâne aceea: hoții rămân hoți, penalii penali, iar cetățenii (microfon tăiat)”, a spus Mihai Goțiu.

I s-a tăiat microfonul pentru că președintele de ședință al plenului reunit al Camerei Deputaților și Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a considerat că intervențiile politice au fost epuizate cu alt prilej.

„Ați venit să faceți declarații politice care nu sunt conforme cu desfășurătorul de astăzi”, a spus Tăriceanu.

Un membru al acestei comisii este deputatul UDMR de Constanța, István-János Antal, care ne-a explicat de ce raportul final al acestei comisii a fost amânat până pentru 31 ianuarie 2018.

„Nu am reușit să emitem raportul final din cauze care au ținut independent de voința noastră. Au fost dezbaterile pe bugetul de stat și pe legile justiției, apoi și președintele comisiei noastre (Oana Florea (PSD) – n.r.) a avut un deces în familie și nu am reușit să emitem acest raport, de aceea s-a avansat un alt termen, prelungit, pentru ca să reușim să îl finalizăm”, a spus deputatul constănțean István-János Antal, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

István Antal, la ora bilanțului. „Cabinetul meu parlamentar este deschis pentru oricine, în special pentru cei care doresc să facă sesizări la comisia de cercetare a abuzurilor”

Din partea Constanței, mai fac parte din această comisie (condusă majoritar de parlamentarii PSD+ALDE), complet irelevantă până la finalul acestui an, Robert Turcescu (deputat PMP) și Stelian-Cristian Ion (USR).

CITEȘTE ȘI:

Bugetul de stat, adoptat cu scandal. PNL, PMP și USR: „Ați amenințat tot ce era anti PSD. Vreți să furați banii acestei țări!” ALDE: „Nu vrem să mai tăiem salariile cu 25%!”

DISTRIBUIE
error0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*