Raluca Turcan (PNL), la moțiunea de cenzură: „Dintr-o țară prost guvernată am ajuns într-o țară neguvernată! Fărădelegea este la putere în România!”

Moţiunea de cenzură, intitulată „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!”, are, oficial cel puțin, 237 de semnături de la parlamentari PNL, USR, PMP, PRO România, ALDE, UDMR, minorităţi naţionale, dar şi două de la PSD, conform președintelui PNL, Ludovic Orban. Iniţiatorii moţiunii de cenzură solicită votul parlamentarilor pentru demiterea Guvernului, considerat „cel mai nociv” din ultimii 30 de ani şi arată că, imediat după acest moment, opoziţia va propune „cea mai bună soluţie guvernamentală pentru români”, anticipându-se că soluţia benefică este un „guvern suplu”, cu 15 ministere. Pentru ca moţiunea de cenzură să fie adoptată, este nevoie de 233 de voturi.

CITEȘTE ȘI:

În cadrul dezbaterilor de joi pe moțiunea de cenzură, liderul de grup al deputaților PNL, Raluca Turcan, a punctat faptul că Guvernul Dăncilă trebuie trimis acasă, întrucât, printre altele, guvernarea PSD a favorizat explozia infracționalității pe tot teritoriul țării.

„Dumneavoastră și anturajul ați reușit singuri să vă puneți în situația dezonorantă de a fi o echipă de uzurpatori. În momentul ieșirii ALDE de la guvernare aveați obligația să veniți în Parlament pentru un vot. Ați preferat plecările în străinătate. Doamna Dăncilă nu mai este premier, ci o persoană particular care ocupă abuziv Palatul Victoria. Moțiunea este șansa de a restabili ordinea legală și constituțională în vârful statului. (…) Această guvernare este izolată de partenerii internațională, respinsă de majoritatea parlamentară și de 5,6 milioane de români la votul din 26 mai. V-ați încuiat în Palatul Victoria și dezinformați, folosiți bugetul public în interes personal și clientelar. Astăzi ați mințit și ați dezinformat și ca să fie limpede: nici un guvern al PNL nu va tăia nimic de la oamenii muncitori și cinstiți din România! PNL este interesat de bunăstare, singurii care au de ce să se teamă sunt echipa de uzurpatori și parazitari. Responsabilitatea situației dramatice în care ne aflăm este 100% a PSD. Președintele Iohannis a făcut tot ce a putut pentru a opri abuzurile instituționale, fie că vorbim de cele pro infracționale, fie de cele economice. 7 din 10 legi pe care președintele a sesizat CCR au fost neconstituționale, este un abuz pe care l-ați săvârșit! Toate creșterile de care faceți atâta tam-tam au fost mâncate de creșterile de faturi, de blocajele pe care le-ați generat! Împrumuturi împovărătoare, lipsa de absorbție a fondurilor europene! Doamna Dăncilă a generat criza economică pentru că a refuzat un vot de încredere în Parlament! (…) Dintr-o țară prost guvernată am ajuns într-o țară neguvernată! Doamna Dăncilă și anturajul au oroare față de lege și infractorii din toată țara au înțeles lucrul acesta, fărădelegea este la putere în România! Interlopii au prins curaj, pentru că au fost încurajați de recursul compensatoriu, vedem complicități între interlopi și Poliție, vedem o armată de paraziți cu pile în instituțiile bugetare!”, a spus Raluca Turcan.

CITEȘTE ȘI:

Senatul şi Camera Deputaţilor, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Dacă trece moțiunea, Guvernul este demis, iar președintele Klaus Iohannis va convoca consultări cu partidele politice parlamentare, urmând ca în urma discuțiilor să propună un prim-ministru, care va avea la dispoziție 10 zile pentru a-și forma cabinetul și ulterior să ceară votul de încredere al Parlamentului.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.