Raluca Turcan LOVEȘTE din nou: În copilărie și-a dorit să fie… PENSIONARĂ!

În copilărie Raluca Turcan își dorea să se facă pensionară. Invitată în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, de la Kanal D, fostul ministru al Muncii a fost întrebată dacă și astăzi și-ar mai dori să fie pensionară, având în vedere toate aspectele ale sistemului de pensii.

„Vă dați seama că eram copil atunci când am spus. Acum îmi doresc să muncesc și să ofer României. Dar îmi doresc în același timp ca pensionarii să se simtă respectați din partea oamenilor politici și nu priviți în permanență ca o masă de manevră. Lucrul acesta mi se pare dezgustător pe fond pentru orice om politic.”, a răspuns Raluca Turcan.

Raluca Turcan, în calitate de ministru al Muncii, a propus o nouă formulă de calcul al pensiilor cu majorări bazate pe creștere economică, egalizarea vârstei de pensionare la bărbați și femei la 65 de ani, oferirea de stimulente persoanelor care aleg să rămână în câmpul muncii până la 70 de ani.

„Întotdeauna am avut un respect față de pensionari și oarecum, cu toate că sunt mulți pensionari și mulți dintre ei victime ale unor manipulări politice grosolane, m-am ambiționat ca în materie de pensii să spun adevărul, să nu mint. Consider și acum că dacă aș minți în materie de pensii e ca și cum mi-aș minți părinții care au fost profesori 40 de ani.”, a spus Raluca Turcan.

Din 5 milioane de pensionari cât are România la ora actuală, peste un milion dintre ei se chinuiesc să trăiască dintr-o indemnizație socială pentru pensionari de maximum 1000 de lei.

În materie de pensii, statul român trebuie să fie mult mai cinstit. În primul rând, să le spună oamenilor că există varianta ca din 5 milioane de pensii, printr-o formulă pe care am lăsat-o la Ministerul Muncii și care urma să intre în dezbatere și verificată de experți internaționali, să crească mult mai mult pensiile care acum sunt mici. De asemenea, consider că în materie de pensii este absolut firesc ca orice perioadă contributivă pe care a avut-o un om în decursul activității profesionale să fie luată în calculul pensiei. Este o chestiune de dreptate, de justiție. Dacă a avut ore suplimentare cu care a contribuit, da, atunci să fie luate în calcul la pensie. De asemenea, cred că există o variantă și pentru beneficiarii de pensii speciale.”, a mai spus fostul ministru al Muncii.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *