Raluca Turcan, bombardată cu SMS-uri de liberalii constănțeni: „Dragomir se duce duminică la votul președinților fără mandatul filialei noastre!”

Debandada din PNL nu mai are nevoie de nici o prezentare, fie că vorbim de centru, fie că vorbim de filialele din teritoriu. Numai că există o diferență între București și, să zicem, restul lumii liberale: cei de la centru ar dori o reorganizare, cei din teritoriu ar dori să rămâne pe scaunele de lideri, cu orice cost. Este cazul președintelui PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, despre care consilierul județean liberal, Remus Cristy Baisan, susține că o minte pe președintele interimar al PNL, Raluca Turcan.

Ca să înțelegem ceea ce va avea loc duminică, trebuie să conștientizăm exact contextul.  S-au format două curente în interiorul PNL vis-a-vis de alegerile care urmează, primul curent susține organizarea acestor alegeri de sus în jos, celălalt de jos în sus. Joi, liderii PNL s-au întâlnit la București și trebuia să voteze în acest sens, numai că s-a stabilit ca președinții de filiale să se consulte în teritoriu, să primească mandat din partea BPJ-urilor și cu aceste mandate să revină în capitală, pentru ședința de duminică, de la 10:00. Planul este menit să favorizeze o acceptabilitate largă și să nu fie perceput ca o negociere între lideri la București.

„Dragomir a făcut sondaj telefonic și o minte pe Turcan. Își alege tabăra care îi promite șefia, numai că presa are ecou corect la București”

Opt SMS-uri au plecat în aceste zile de la Constanța spre Raluca Turcan. Două dintre ele au fost transmise concomitent și spre TOMIS NEWS, unul al lui Baisan și celălalt al unui liberal constănțean care dorește să își păstreze anonimatul. Prin intermediul SMS-urilor, Ralucăi Turcan i se cere să i se suspende lui Dragomir dreptul de vot! Baisan consideră că abordarea lui Dragomir este clară: actualul lider al PNL, contestat vehement de altfel, se duce la București să studieze balanța de putere și se va da cu cea câștigătoare care, evident, îi va asigura o nouă reconfirmare la șefia liberalilor constănțeni. În ciuda faptului că Dragomir susține că este supărat pe liderii de la București, tot de acolo își „ia lumina” și este determinat să facă orice în acest sens, așa cum ne-a precizat consilierul județean Remus Cristy Baisan:

„Domnul Dragomir, întrucât are teama orice BPJ ar convoca, pe orice subiect, primul lucru care s-ar putea întâmpla este să i se ceară demisia și să fie demis pe loc. Datorită acestei frici care i s-a instalat adânc, nu convoacă BPJ. În ciuda faptului că cei de la București l-au trimis în filială ca să convoace un BPJ, să își ia mandat pentru votul pe care urmează să îl dea mâine, a refuzat să convoace, a încercat să facă un simulacru de sondaj de opinie în rândul anumitor membri, agreați de dânsul. Eu, Ovidiu Cupșa, de exemplu, oameni care suntem în BPJ, nu am primit telefon… pentru că nu suntem nici pe departe de acord cu politica dânsului în filială. Este o conducere despotică și total nedemocratică! A făcut acest sondaj telefonic, care crede dânsul că îi va da mâine legitimitate să voteze, ignorând voința filialei! În acest sondaj, din discuțiile pe care le-am purtat cu cei care au primit acest telefon, a rezultat faptul că el cere membrilor de filială un cec în alb să voteze așa cum consideră de cuviință la momentul respectiv. Practic, Dragomir spune: „îmi negociez cu tabăra care cred că va ieși câștigătoare la vot, astfel încât să îmi asigur continuitatea în filială!” Își va da votul dacă va primi promisiunea că va fi menținut ca președinte al filialei Constanța! Nu poate și nu are de gând să probeze acest sondaj, am discutat cu președintele Raluca Turcan și am informat-o că Gheorghe Dragomir nu are mandat să voteze, să îl oprească de la vot, pentru că el o minte! În filiala Constanța există o criză fără precedent de leadership! Un lucru este cert: articolele recente de presă l-au îngrijorat foarte tare pe Gheorghe Dragomir, ele primesc vizibilitatea corectă la București și cei de acolo și-au dat seama că lucrurile nu stau exact cum spune Dragomir, că nu are filiala sub control. S-a lăudat că e liniște la Constanța, lucruri care sunt total neadevărate!”, a spus Remus Cristy Baisan, pentru TOMIS NEWS.

sms1

 

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *