RAJDP, pusă pe butuci! Consiliul Județean Constanța: „Regia are o pierdere de 16 milioane lei”

Unitatea aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri (RAJDP)  înregistrează datorii peste datorii şi bani de încasat la Sfântu` Aşteaptă. Aşa se rezuma situația și anul trecut, când fostul director al Regiei, Adrian-George Gâmbuţeanu, a intrat în conflict cu vicepreşedintele CJC, Cristian Darie.

În mai 2015, Gâmbuţeanu a depus o plângere prealabilă atât la CJC cât şi la Instituţia Prefectului Constanţa prin care îl acuza pe Darie de conflict de interese, iar Darie a făcut un pas înapoi şi a demisionat din Comisia de selectare a membrilor Consiliul de Administraţie al RAJDP. Ruptura dintre cei doi se pare că s-a produs din momentul în care Darie nu a mai achitat o serie de datorii către Regie.

Între timp, Gâmbuțeanu a fost „măturat” la scurt timp după ce a depus un raport de activitate în plenul CJC. RAJDP a intrat în insolvență și vremurile „de glorie” din timpul lui Gâmbuțeanu au apus, Regia fiind astăzi în insolvență, rapoartele de activitate reflectând o tragedie, așa cum s-a întâmplat și miercuri, în cadrul plenului Consiliului Județean Constanța.

„Regia arată o pierdere de 16 milioane lei la nivelul anului trecut. Cred că se impune precizarea, raportul ne-a fost întocmit de administratorul judiciar. Asta este situația reală, nu mai avem ce să mai contestăm. Eu am avut temerea asta de la mai multe ședințe anterioare, când directorul de atunci al Regiei se prezenta în fața noastră și spunea că, deși nu a fost sprijinit, e pe plus și are profit Regia. Eu știam că altul e adevărul. Astăzi, Regia este în insolvență, are administrator special și administrator judiciar și își desfășoară activitatea pe un plan bine stabilit”, a spus vicepreședintele cu atribuții de președinte al CJC, Cristinel Dragomir.

13223577_10156835117090104_1690463253_o

Despre situația Regiei a vorbit, mai mult forțat de împrejurări decât din proprie inițiativă, administratorul special al RAJDP, Virgil Stan.

„Am redus, din septembrie 2015, cu 25% pierderile Regiei, prin reducerea cheltuielilor materiale, reducerea cheltuielilor cu prestările de servicii, cu amortizarea, am redus și amenzile și penalitățile și personalul l-am redus cu 27%. La momentul actual, avem o creștere a veniturilor cu 10%, o micșorare a cheltuielilor cu 26% și micșorarea cheltuielilor cu salariile cu 27%. Toată activitatea este supravegheată de comitetul creditorilor și de administratorul judiciar”, a spus Virgil Stan.

13225133_10156835117165104_2040129760_o

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *