RAJA investește 600 de milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și canalizare

SC RAJA SA a demarat, miercuri, 8 noiembrie, procedurile legale privind implementarea unui proiect de 592 milioane de euro pentru cinci județe din țară, inclusiv Constanța.

Astfel, prin proiectul „Sprijin pentru pregătirea Aplicației de Finanțare și a Documentațiilor de Atribuire pentru Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată în Aria de Operare a S.C. RAJA S.A. Constanța, în perioada 2014-2020”, Regia derulează unul dintre cele mai ample și îndrăznețe proiecte de infrastructură promovate în țară, susține directorul general interimar, Aurel Presură, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul companiei, la care au mai participat, printre alții, președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu sau primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău.

„Odată cu punerea la dispoziție de către Unitățile Administrativ-Teritoriale a amplasamentelor necesare investițiilor, se întrunesc condițiile ca acest proiect, de importanță națională și europeană, să poată demara în prima parte a anului 2018. Ne-am propus ca RAJA să devină cel mai important operator de apă din zona de est a Europei şi, cu siguranţă, vom reuşi acest lucru”, a precizat Aurel Presură.

Proiectul vizează investiții în 85 de localități din aria de operare a companiei, care includ: 687 km rețele de apă, 576 km rețele de canalizare, 444 km rețele de canalizare, 132 km conducte de refulare, 138 stații de pompare, 6 stații de epurare sau o stație de valorificare a nămolului. Cea mai mare parte a investițiilor va avea loc în județul Constanța, 502 milioane euro, iar o bună parte din acestea, adică 92 milioane euro, vor viza municipiul Constanța, unde există conducte care au și o vechime de 90 de ani.

„Orașul nostru avea o infrastructură veche, fiind absolut necesară modernizarea acesteia. De asemenea, vă spun că sunt extrem de bucuros că și pentru viitor compania își propune proiecte ambițioase, necesare atât pentru orașul de astăzi, cât mai ales pentru orașul de mâine. Proiectele pe care RAJA le-a implementat sunt vitale. În general, pe durata sezonului estival, populația Constanței se dublează și, dacă nu ești pregătit apar sincope în alimentarea cu apă. De asemenea, este important să avem și un sistem de canalizare foarte bine pus la punct, iar proiectele ce vor fi implementate, proiecte în valoare de peste 92 de milioane de euro sunt extrem de bine venite”, a spus primarul Decebal Făgădău.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*