Răfuieli „post buget”. Huțucă: „Făgădău pune interesele sale și ale partidului său deasupra copiilor noștri”

Consilierii locali municipali s-au reunit în ședință, miercuri, pentru a dezbate și a supune votului proiectele de hotărâre privind bugetele de venituri și cheltuieli ale instituțiilor aflate în subordine și, evident, bugetul de venituri și cheltuieli al municipiului Constanța.

Administrația s-a intersectat din nou cu politicul și, ca de fiecare dată, au existat contre serioase între primarul Decebal Făgădău și consilierii liberali. Nimic nu a scăpat înțepăturilor politice, de la sport la sănătate și de la educație la dezvoltare, bugetul a trecut pe sub furcile caudine ale dezbaterii mai degrabă electorale.

CITEȘTE ȘI:

Proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului local a fost adoptat cu 15 voturi pentru și 10 împotrivă.

După votul de miercuri, reacția președintelui PNL Constanța, Bogdan Huțucă, este virulentă. Acesta a transmis joi faptul că Făgădău „pune interesele sale și ale partidului său deasupra copiilor noștri, deasupra siguranței cetățenilor acestui oraș, iar această atitudine nu mai poate fi tolerată”.

„Consilierii locali municipali PSD, alături de cei ai PMP, au respins ieri, prin vot, la solicitarea primarului Decebal Făgădău, un amendament depus de PNL la bugetul local  care prevedea construirea de săli de sport pentru Liceul Traian și Școala nr.37, precum și premierea elevilor olimpici cu suma de 10.000 lei. Banii necesari ar fi putut fi redirecționați din cele 27 milioane de lei care au fost alocate către cluburile de sport private. Așa cum au explicat și consilierii liberali în cadrul ședinței, PNL nu a cerut stoparea finanțării entităților sportive private, ci reprioritizarea unor sume de bani tot către activități sportive, dar în școlile și liceele constănțene, acolo unde 17.000 de elevi nu își pot desfășura orele de educație fizică deoarece nu există săli de sport. În locul unei dezbateri reale pe această problemă, primarul Decebal Făgădău a preferat ipocrizia și aroganța, transformând dezbaterea într-un simplu atac la persoană la adresa consilierilor PNL care au inițiat amendamentul. Ieri, Făgădău nu a votat împotriva PNL, ci împotriva a 17.000 de copii. De asemenea, consilierii locali liberali au depus un alt amendament care prevede: construirea unei pasarele pietonale peste calea ferată în zona Poarta 6 – Km 4-5, reabilitarea scărilor de acces pe plaja Modern,  reabilitarea Pasajului pietonal de la Gară și asfaltarea străzilor: Micșunelelor, Rozelor, Intrarea Ion Ursu și Prelungirea Câmpinei. Și aceste propuneri au fost respinse de primarul Decebal Făgădău și consilierii PSD+PMP. Având în vedere aceste aspecte, nu putem decât să constatăm cu regret că primarul Decebal Făgădău manifestă un real dispreț și aroganță față de cetățenii orașului, care nu au nicio vină că interesele de gașcă ale PSD și ale edilului sunt mai presus de viața constănțenilor. Peste trei luni, la alegerile locale, cu toții vom putea corecta la vot drumul pe care Constanța își doreşte să meargă și să scoatem orașul de sub talpa jupânului PSD Făgădău și a clicii sale de partid”, a transmis Bogdan Huțucă.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *