Rafila (Sănătate): „Masca rămâne OBLIGATORIE în spații publice, spații închise sau comune”

Premierul Nicolae Ciucă a făcut apel public la continuarea respectării măsurilor de protecție anticoronavirus, după decizia de ieri a CCR care a stabilit că obligația de a purta mască în aer liber a fost instituită neconstituțional.

Ținând cont de condițiile în care indicii de infectare, rata de infectare se menține la un nivel ridicat, personal fac apel la populație pentru a ne proteja de tot ce înseamnă pericolul infectării. El se găsește la un nivel de risc ridicat”, a declarat Nicolae  Ciucă.

Așteptăm cu toții publicarea deciziei CCR și a motivației. În momentul în care ea a fost făcută publică, am analizat legislația. Legea 55 prevede utilizarea în continuare a măștilor în spații închise, spații comune sau spații închise. Masca nu e o restricție, e o măsură care sporește protecția. În mod evident, dacă contextul legal impune acest lucru, sunt convins că guvernul va adopta măsurile necesare”, a spus Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a prezentat, miercuri, în ședința de Guvern, condițiile care ar putea să ducă la eliminarea restricțiilor anti-pandemice. Oficialul guvernamental scos în evidență două aspecte: numărul de pacienți Covid-19 care sunt internați în spitale în stare gravă și modul în care virusul se transmite în comunitate. Toate aceste cifre trebuie să fie într-o continuă scădere.

Avem 17500 de cazuri. Deci mai puține. În continuare la ATI avem mulți pacienți. Monitorizarea spitalelor trebuie să constutuie principalul indicator care să ducă la măsuri de relaxare în viitor. În continuare transmiterea comunitară există, corelată cu ocuparea paturilor, atunci putem să vorbim de relaxarea unor măsuri”, a spus Rafila.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.