Rafila (Sănătate), la Constanța, NU exclude măsuri mai dure pentru combaterea valului 5: „Pot fi luate şi ALTE MĂSURI, în funcţie şi de ceea ce se întâmplă”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat, marţi, că nu sunt preconizate noi restricţii în valul 5 al pandemiei, dar că, în funcţie şi de ceea ce se întâmplă cu capacitatea sistemului de sănătate de a prelua pacienţi, pot fi luate şi alte măsuri. Rafila a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, dacă sunt preconizate şi alte măsuri în valul 5 al pandemiei.

„În momentul de faţă nu sunt preconizate, există un mecanism în funcţiune care se referă la incidenţa de 1 la mie, incidenţa de 3 la mie, acestea sunt mecanismele care vor funcţiona. Sigur că, în funcţie şi de ceea ce se întâmplă în sistemul de sănătate, apropo de capacitatea sistemului de a prelua pacienţi, pot fi luate şi alte măsuri, dar aceste măsuri nu sunt neapărat din partea Ministerului Sănătăţii, sunt măsuri care vor fi luate de către Guvernul României”, a afirmat Rafila.

Ministrul Sănătăţii s-a aflat, marţi, în Constanţa, unde a vizitat Spitalul de Boli Infecţioase, închis în urma incendiului din luna octombrie a anului trecut.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.