Rafila (Sănătate): „Eu cred că acest val al pandemiei este ULTIMUL important”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat sâmbătă că în opinia sa valul 5 Omicron va fi ultimul val de o asemenea virulență din pandemia de coronavirus.

Mă bucur ca la nivelul CNCAV s-a luat decizia de schimbare a strategiei de vaccinare cu incercarea de a ajunge la categorii vulnerabile, era bine sa se intampel cu mult timp in urm, dar e bine ca se intampla si acum. Important e sa trecem de acest val despre care cred eu ca este ultimul important al acestei pandemii”, a afirmat Rafila la un centru de vaccinare.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat sâmbătă că sfatul lui de medic pentru părinții care ar vrea să-și vaccineze copiii, să meargă înainte la un centru de vaccinare să se informeze.

Sfatul meu personal ca medic, nu ca ministru neaparat, este să vină părinții să se informeze înainte, să facă acest lucru (să vaccineze copiii) în cunoștință de cauză, nu pentru că au auzit, ci pentru că s-au informat. Prima recomandare (să se vaccineze) este pentru copii cu afecțiuni cronice pentru că au risc de a face forme care să ducă la complicații”, a spus ministrul.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a declarat și el miercuri că vaccinurile aprobate şi autorizate pentru grupa de vârstă 5 -11 ani sunt sigure, eficiente şi previn în peste 90% din cazuri îmbolnăvirile de COVID-19. El a menţionat că la nivel naţional au fost pregătite 231 de cabinete de vaccinare pediatric.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.