Rafila (PSD): „Raed Arafat își face BINE treaba. NU va fi demis!”

Raed Arafat deține de 7 ani funcția de șef al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), din cadrul Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Cât timp a fost la conducerea DSU, numeroase tragedii s-au petrecut în România. Astfel, în societatea civilă, de multe ori Arafat a fost etichetat drept vinovat. Prin urmare, i s-a cerut demisia, dar a rezistat mereu în funcție, indiferent de componența Guvernului. Joi seara, în direct pentru B1 TV, PSD și-a exprimat punctul de vedere cu privire la activitatea lui Raed Arafat, respectiv perspectivele DSU și ale Ministerului Sănătății. Alexandru Rafila, care ar putea deveni ministru al Sănătății într-o coaliție cu PNL și UDMR, crede că Arafat încă este omul potrivit în funcția de șef DSU.

Dânsul își face bine treaba în calitate de coordonator al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), însă este un lucru pe care trebuie să-l discutăm și să-l spunem foarte clar: dacă Ministerul Sănătății are responsabilitate pe sectorul de sănătate, deciziile trebuie să le ia Ministerul Sănătății, nu altă structură guvernamentală”, a declarat Arafat, în emisiunea Dosar de Politician.

În opinia lui Rafila, atribuțiile cu privire la sănătatea publică trebuie restabilite. Astfel, responsabilii pentru succese și eșecuri vor putea fi identificați mult mai bine.

Faptul că la Ministerul Sănătății a fost un haos nemaipomenit în ultimele 9-10 luni a permis această bicefalie sau chiar multicefalie în ceea ce privește sectorul de sănătate. E clar că DSU are o contribuție esențială la transport, coordonarea intervenției , dar strategia de sănătate publică trebuie făcută de Ministerul Sănătății, pentru că acolo există responsabilitatea. Nu poate altcineva să-ți facă strategia și tu să fii responsabil”, a mai transmis Rafila.

În ultimii ani, lui Raed Arafat i s-a cerut în repetate rânduri demisia, după tragedia din Munții Apuseni, după episodul Colectiv, dar și după incendiile mortale din spitalele din România, în contextul COVID-19.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *