Rafila preia Ministerul Sănătății și anunță TESTE GRATUITE pentru români: „Trebuie să găsim BANI! Arafat RĂMÂNE!”

Alexandru Rafila a oferit prima declarație oficială, în calitate de ministru al Sănătății în guvernul PSD – PNL – UDMR, în cadrul unei conferințe de presă. Deputatul a transmis că autoritățile își vor schimba abordarea și discursul, în contextul COVID-19.

Ceea ce voi face și sunt sigur că voi găsi deschidere din partea actorilor sociali: este important să ne implicăm în procesul de decizie. Nu vor mai fi decizii autoritare, ci care vor implica un proces participativ. Trebuie schimbat ce s-a întâmplat în ultimul an și jumătate, pentru că am avut un comportament autoritar, neexplicat. Pe de altă parte, deciziile politice au neglijat cele din sănătatea publică, iar acest lucru nu trebuie să se întâmple. Dacă se va întâmpla, trebuie explicat și asumat. Transparența, comunicarea sunt necesare pentru recâștigarea încrederii în autorități”, a declarat Alexandru Rafila, referindu-se la unele decizii luate inclusiv de șeful DSU, Raed Arafat.

Fostul ministru interimar de la Sănătate, Cseke Attila, a mulţumit personalului medical implicat în gestionarea pandemiei , joi, la predarea mandatului de la Ministerul Sănătăţii. Acesta i-a urat succes li Alexandru Rafila în gestionarea portofoliului. La rândul său, Alexandru Rafila, afirmă că, în 2022, trebuie găsit drumul către normalitate.

Mulţumesc personalului medical care s-a implicat în gestionarea acestui val pandemic patru, care nu a trecut încă, chiar dacă cifrele sunt mai mici (…) Îi urez domului Rafila mult succes, sunt sigur că va fi un ministru eficace şi va gestiona provocările uriaşe ale sistemului medical românesc”, a declarat Cseke Attila, la predarea mandatului de ministru al Sănătăţii. La rândul său, Alexandru Rafila a mulţumit ministrului interimar şi a apreciat acţiunile acestuia la minister.

Dovedeşte că este un adevărat ministru al Sănătăţii şi a făcut foarte, foarte multe lucruri bune, importante, care or să ne ajute pentru găsirea celor mai bune soluţii pentru ca această pandemie să nu înceapă cu un nou val similar”, a declarat Rafila.

Acesta a vorbit despre parteneriatul cu oamenii care lucrează în sistem şi cu populaţia pentru limitarea pandemiei.

Am fost foarte afectat de sutele de morţi care s-au înregistrat zilnic în ţara noastră. Pare incredibil ca o ţară din UE să înregistreze cel mai mare număr de decese raportat la populaţie (…) Trebuie să găsim modalitatea de a arăta, în 2022, drumul către normalitate”, a mai declarat Rafila.

Alexandru Rafila, votat  ministru al Sănătății, a anunțat că pregătirile pentru valul 5 al pandemiei și creșterea numărului de teste COVID reprezintă prioritățile mandatului său. Alexandru Rafilla a declarat marți că pregătirile pentru următorul val al pandemiei trebuie să înceapă de urgență astfel încât efectele să fie diminuate. Acesta spune că România trebuie să găsească bani de teste.

Capacitatea de testare se poate crește în două moduri, să găsim cabinetele de vaccinare care pot face și teste și a doua soluție sunt medicii de familie. Vorbim de testare gratuită, gândiți-vă și la mediul rural. Unde te duci? Trebuie să fie bani”, a declarat Alexandru Rafila.

Ministrul propus al Sănătății, Alexandru Rafila, le cere românilor să fie atenți în perioada sărbătorilor de iarnă și să respecte măsurile generale deja cunoscute. Fix din acest motiv Rafila este de părere că numărul cazurilor Covid-19 o să cunoască o creștere în ianuarie.

Valul cinci: „O să apară o creștere a cazurilor la jumătatea lui ianuarie. Eu nu am o imagine clară, dar dacă o să fie cazul să limităm cred că putem să ajungem să avem un comportament responsabil și să trecem peste valul cinci. Trebuie luate măsuri cu autoritățile locale. Trebuie să ne protejăm persoanele vulnerabile. Să vedem care este mecanismul pentru eventuale măsuri. Ministerul Sănătății a fost, după cum știți, mai mult spectator. Trebuie să ascultăm de specialiși, nu de politicieni. În momentul de față se impune starea de alertă! De ce am așteptat să avem 500 de morți pe zi ca să luăm măsuri?”, a spus Rafila.

Testarea elevilor: „E un test rapid. Sunt multe care se vând în farmacie. Nu înțeleg care e problema să o faci pentru propriul copil sau elev. Filmele educative sunt extrem de ușor de făcut și de răspândit (n.r.: vorbind despre o posibilă campanie în acest sens). Veridicitatea testelor făcute acasă nu poate fi verificată. Cei care sunt simptomatici nu trebuie trimiși la școală de către părinți.

Salariile din sănătate: „Am discutat cu domnul ministru că sunt bani pentru plata salariilor din sănătate. O să fie plătite la timp.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.