Rafila: „În lipsa altor măsuri, vom ajunge la 10.000 de cazuri noi pe zi!”

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății și candidat al PSD pentru Camera Deputaților, Alexandru Rafila, estimează că putem avea cel puțin 10.000 de cazuri pe zi, până la sfârşitul lunii decembrie, dacă în România nu se vor lua măsuri în acest sens. Potrivit lui Rafila, de aceea, până în decembrie, ar putea fi instituită carantina pe zone mari, inclusiv în București, pentru că aceste cazuri noi care apar și sunt în creștere aduc la rândul lor alte cazuri noi, iar sistemul medical ar ajunge să nu mai facă faţă.

Procesul acesta nu s-a oprit și probabil până spre sfârșitul lunii decembrie, în lipsa altor măsuri – pentru că ne-am apropiat de o limită a măsurilor de un anumit tip, cele care sunt mai puțin restrictive – cred că numărul de cazuri la sfârșitul acestei luni va înregistra un număr cu cinci cifre, adică o să fie cel puțin 10.000 de cazuri pe zi. (…) La numărul acesta de cazuri, capacitatea de la terapie intensivă este, sigur, depășită, iar asta are consecință directă în ceea ce privește mortalitatea. (…) E puțin dur ceea ce spun, dar chiar sunt afectat de ceea ce spun, pentru că mă gândesc la această variantă și nu știu cum putem să o evităm decât dacă eventual urmăm un model care văd că este aplicat în Franța, chiar și în Germania – mai degrabă poate modelul din Germania – care, paradoxal, instituie măsuri de limitare a activităților economice, sociale, dar lasă școlile deschise, un lucru pe care eu personal îl agreez”, a spus Alexandru Rafila.

Profesorul a adăugat că există studii foarte recente, în care se demonstrează că nu copiii sunt principala sursă de transmitere a bolii în această perioadă, ci mai degrabă aglomerația din mijloacele de transport în comun:

Lucrul acesta trebuie foarte serios luat în considerare”, a concluzionat Rafila.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *