Spread the love

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentant al României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi candidat din partea PSD pentru un mandat de parlamentar, afirmă că sute de mii de persoane din România au trecut deja prin infecţia cu SARS-CoV-2. El susține că România trebuie să facă mai multe teste pentru depistarea virusului SARS-CoV-2, arătând că, la 10.000 de infectări pe zi, se fac la fel de multe teste câte se făceau atunci când numărul zilnic de noi diagnostice era de 5000.

Cred, având în vedere acest număr mare de cazuri care se înregistrează zilnic, că şi în săptămânile următoare vom înregistra tot mai multe decese”, susţine medicul.

Prezent, vineri, la Braşov, într-o conferinţă de presă alături de conducerea PSD din acest judeţ, Alexandru Rafila a afirmat că sute de mii de români au trecut deja prin boala cauzată de infectarea cu noul corornavirus.

Încă de când am făcut acest pas politic am spus faptul că rezolvarea problemelor pacienţilor – pentru că mulţi dintre noi au devenit deja pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, sunt sute de mii de persoane în România care au trecut deja prin boală, avem aproape 10.000 de decese  – şi atunci sigur că trebuie să găsim o soluţie care ar trebui să depăşească cadrul politic şi această abordare la masa discuţiilor, specialişti şi poate şi politicieni la aceeaşi masă sau cei care au ambele calităţi, să dezbată acest lucru deschis, cred că este opţiunea corectă, pentru că pacienţii din România nu au culoare politică”, a mai spus Alexandru Rafila.

PE ACELAȘI SUBIECT:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *