RAEDPP susține producătorii locali: Roșii autohtone în piețele din Constanța

Primăria Constanța, prin Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța, susține și promovează producătorii locali în piețele din municipiu. Potrivit RAEDPP, un bun exemplu este doamna Nina, pe care o găsiți zilnic în Piața Griviței.

Femeia deține o curte de toată frumusețea, de peste 1.000 de metri pătrați, în localitatea constănțeană Lumina. Din grădina pe care o îngrijește împreună cu soțul ei ajung direct pe mesele constănțenilor legume felurite, de la roșii, castraveți, vinete, usturoi, ceapă și ardei, până la verdețuri, toate proaspete și gustoase. După 15 ani petrecuți în Spania, departe de casă, doamna Nina a revenit în țară, a dat viața de apartament pentru cea de la casă și s-a hotărât să lucreze pământul, mai ales că provine dintr-o familie de legumicultori din tată în fiu.

producator local 2

„Măi, mamă, îmi place ce fac! Pentru mine e o mare satisfacție să lucrez pământul și să culeg roadele sale. Părinții mei au fost grădinari cunoscuți în Constanța. Stând pe lângă ei și ajutându-i, așa am învățat să cultiv legume”, a mărturisit doamna Nina.

De șapte ani își întâmpină mușteriii în Piața Griviței din Constanța cu produse gustoase și naturale, crescute cu mâna ei. Munca nu se termină niciodată, la ferma de la curte. Doamna Nina recunoaște că muncește pe rupte, dar o face cu plăcere. Spre exemplu, roșiile, care sunt la mare căutare în această perioadă, trebuie udate zilnic. Însă eforturile dau roade, o spun chiar clienții, care recunosc că gustul e autentic – cel al roșiilor „de altădată”. Are mulți clienți fideli, care se aprovizionează doar din gospodăria doamnei Nina, nu doar cu legume sănătoase, ci și cu dulcețuri, suc de roșii sau bulion, făcute tot din producție proprie, fără conservați.

„Am pregătit 100 de borcane de bulion, 100 de sticle de suc de roșii și 50 de sticle de zarzavat. Am și dulceață de flori de soc, de caise, de cireșe sau căpșune. Cu aceste produse merg și la târgurile de profil”, a precizat doamna Nina.

Potrivit RAEDPP, în această perioadă, ar fi bine să știți că de pe taraba ei nu lipsesc roșiile „inimă de bou” gigant, de culoare roz sau roșie, dar și cele crețe sau turtite.

producator local 3

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.