RAEDPP Constanța începe reabilitarea și consolidarea a cinci imobile

Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța a obținut în această săptămână certificatele de urbanism pentru reabilitarea și consolidarea a cinci imobile peste care timpul și-a pus amprenta, aflate în diverse stadii de degradare. Clădirile au fost construite în perioada 1890 – 1928, însă până la acest moment nici una dintre ele nu a beneficiat de lucrări de punere în siguranță și reabilitare. Intervențiile sunt necesare, cu atât mai mult cu cât unele reprezintă un real pericol, fiind încadrate, în urma expertizei tehnice, în diferite clase de risc seismic.

149743436 132742535371267 4570593576238140789 n

Potrivit RAEDPP, după consolidare și reabilitare, clădirile își vor redobândi farmecul de altădată, specific epocii din care fac parte, și vor fi valorificate ca spații de utilitate publică.

Facem primii pași în redarea către comunitate a imobilelor pierdute în negura timpului, care așteaptă de foarte mult timp intervențiile necesare pentru a putea fi salvate. Un exemplu concret este clădirea situată pe str. Mercur nr. 10, construită în urmă cu 120 de ani, care în prezent nu se află sub exploatare, din cauza stării avansate de degradare. Dorim să o reabilităm urgent, respectând proiectul original, pentru ca ea să devină noul sediu admininistrativ al Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța. Prin acest demers, Primăria Municipiului Constanța va reuși să economisească anual aproximativ 500.000 de euro, sumă care este utilizată de UAT Constanța pentru plata chiriilor unor investitori privați”, a declarat directorul general al RAEDPP Constanța, Stere Hira.

01 31 Imobil 1 unghi 5 Mercur 10 v02S

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *