Raed Arafat: „Facem tot posibilul să NU ajungem la lockdown”

Raed Arafat atrage atenţia asupra creșterii accelerate a numărului de infectări COVID în ultima perioadă, dar și asupra eventualităţii introducerii de măsuri restrictive drastice pentru a limita răspândirea virusului. Șeful DSU a declarat că toate localităţile ţării sunt monitorizate şi unde se impun măsuri locale sau zonale de carantină acestea vor fi luate. În caz contrar, afirmă Arafat, am putea ajunge la măsuri mai drastice pe plan naţional.

Raed Arafat a declarat că media naţională de infectări „este în jur la 3 la mie, 2,90 – 3 la mie”:

Trebuie să se înţeleagă peste tot (…) în mâna noastră stă dacă continuăm să creştem incidenţa şi să trebuiască să luăm măsuri de limitare a circulaţiei virusului. De noi depinde acest lcuru. Ne confruntăm cu riscul răspândirii mai rapide din cauza noii tulpini care devine din ce în ce predominantă peste tot şi un sistem sanitar care oricum este aglomerat în acest moment”, a afirmat Arafat.

Şeful DSU a mai spus că „depinde de noi unde vom ajunge şi dacă vom ajunge să mai luăm măsuri de carantinare”:

Dacă continuă creşterea (…) acolo unde trebuie măsuri locale, zonale, acestea se vor lua. Dacă nu le luăm vom ajunge să luăm măsuri naţionale mult mai drastice şi asta încercăm să evităm. (…) La acest moment nu există în faţa noastră, pe masă pusă nicio discuţie despre lockdown total (…) Încercăm tot posibilul să nu ajungem acolo”, a mai declarat Raed Arafat.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *