Raed Arafat: „E clar că acum suntem la un platou…”

Secretarul de stat Raed Arafat (MAI) a declarat, vineri, la o conferință de presă privind evoluția pandemiei provocată de virusul SARS-CoV-2, că România a atins un platou al infectărilor, dar în continuare numărul pacienților în stare gravă internați la ATI este în creștere.

Legat de evoluția din ultima săptămână, pe 22 octombrie aveam 15.410 noi cazuri de Covid-19, iar astăzi avem 12.474 de noi cazuri. Este clar că suntem acum deja de câteva zile la un platou”, a indicat Arafat.

Acesta a adăugat că totuși „numărul infecțiilor zilnice este în continuare foarte mare și cu siguranță va produce în următoarea perioadă presiune asupra sistemului sanitar, asupra secțiilor de terapie intensivă și asupra unităților de primiri urgențe”.

În ciuda scăderii numărului de cazuri noi, în ultima săptămână au fost mai mulți pacienți la ATI. În 22 octombrie au fost 1.848 de persoane la ATI, iar vineri, 29 octombrie, 1.875.

Și aici vedeți că chiar dacă există un platou sau o ușoară scădere a numărului cazurilor noi, totuși numărul cazurilor de ATI a crescut. La decese din păcate ne situăm la un număr mare, azi (vineri – n.r.) 481. Am depășit recordul de 500 în ultimele zile. Numărul de decese este corelat și numărul cazurilor care se află în terapie intensivă și creșterea acestui număr din terapie intensivă poate să însemne că vom avea în continuare zile cu un număr mare de decese”, a mai spus dr. Raed Arafat.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Raed Arafat: „E clar că acum suntem la un platou…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *