Raed Arafat, despre posibile noi RESTRICȚII de Paşte: „Nimeni nu e clarvăzător…”

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, vineri, că nu se poate spune de pe acum dacă vor fi luate măsuri anti-COVID în preajma Paștelui, deoarece nu putem ști cum va evolua epidemia până atunci. Arafat a dat de înțeles că nu vrea să se pronunțe pe acest subiect, mai ales că a și fost atacat.

Întrebat, la Digi24, dacă de Paște vor fi aceleași restricții ca anul trecut, Read Arafat a răspuns: „Noi sperăm că nu. Ați auzit, cred că au spus și președintele, și premierul, că sperăm să nu se ajungă la măsuri ca anul trecut. Eu nu mă pronunț! O parte din atacuri au fost foarte tendențioase în acest sens… Nimeni nu vrea să limiteze drepturile la activitatea religioasă, asta e cert! E devreme să spunem de acum, sperăm ca atunci situația să fie controlabilă. Cu cât te apropii de acel moment, vezi care sunt datele. Nimeni nu e clarvăzător să spună de pe acum ce se va întampla peste două luni”.

Arafat a mai susținut că e evidentă creșterea numărului de infectări cu coronavirus din ultima vreme, dar nu poate spune dacă vom ajunge sau nu la 10.000 de cazuri pe zi: „Nu pot exclude nimic. Nu sunt clarvăzător să spun că ajungem la o cifră sau alta. E o creștere acum, clar! Totuși, două săptămâni am ținut la 4-5.000 de cazuri, deci e posibil ca această creștere să continue, dar măsurile, carantinările, închiderile unor activități la peste 3 la mie sunt menite să producă această încetinire. Sperăm să nu ajungem la o cifră mare”, a mai declarat Raed Arafat.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *