Spread the love

Avocatul lui Radu Mazăre, Mihai Hotca, a declarat luni la un post central de televiziune că toate actele în baza cărora clientul său a fost extrădat din Madagascar au fost declarate nule de către partea malgașă. Potrivit acestuia, Radu Mazăre ar trebui să se întoarcă în Madagascar.

A avut loc o fraudă la extradare și a fost încălcat principiul specialității din legislația internațională în materie penală. Autoritățile malgașe au purces la predarea lui Radu Măzare fără să existe o hotărâre a unei instanțe și fără avizul ministrului Justiției din Madagascar. Prin hotărârea din 7 septembrie anul acesta care a rămas definitivă în data de 7 octombrie, s-a constatat că sunt nule toate actele emise de Parchetul General din Madagascar, două autorizații de predare și un ordin de extrădare din penitenciar. Înseamnă că potrivit acestei hotărâri, dl. Mazăre trebuie să se întoarcă în statul Madagascar pentru a fi reluată procedura de extrădare. Acțiunea pe care o vom face zilele următoare este de contestație la executare”, a spus avocatul lui Radu Mazăre, Mihai Hotca.

Fost primar al Constanţei, Radu Mazăre, a fost extrădat în 2019 din Madagascar, pentru a executa în România o pedeapsă de 9 ani de închisoare pentru corupţie.

Radu Mazăre a plecat în decembrie 2017 în Madagascar, unde a cerut azil politic.

PE ACELAȘI SUBIECT:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *